24.11.2024
Телеканал NTD

Вакцина від Pfizer і BioNTech показала ефективність на рівні 90 %

Вакцина від Pfizer і BioNTech показала ефективність на рівні 90 %

Експериментальна вакцина проти COVID-19, яку розробляє американська компанія Pfizer і німецька BioNTech, показала ефективність на рівні..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Експериментальна вакцина проти COVID-19, яку розробляє американська компанія Pfizer і німецька BioNTech, показала ефективність на рівні вищому ніж 90 %. Це обнадійливі новини для всіх країн, які намагаються впоратися з другою хвилею пандемії і перемогти вірус, який убив уже понад мільйон жителів планети.

Як кажуть компанії-розробники, поки якоїсь серйозної шкоди здоров’ю від використання вакцини не виявлено. Препарат перебуває на третій фазі клінічних випробувань. Якщо все буде без змін, то вже в грудні вакцину можуть офіційно почати продавати в США.

У такому разі компанії обіцяють до кінця року виробити близько 50 мільйонів доз, а у 2021 році — приблизно мільярд 300 мільйонів доз.

[Альберт Бурла, голова Pfizer]:

«Ми усвідомлюємо, що попит буде набагато більшим за наші виробничі можливості. І зараз ми шукаємо способи, як збільшити продуктивність. Сьогодні щодня в США (від вірусу) гине 1000 осіб, так? Тож не можна гаяти часу».

Експерти висловлюють стриманий оптимізм.

[Вільям Шнаффнер, експерт з інфекційних захворювань]:
«Першою реакцією, звісно, була думка, що це світло в кінці тунелю. Це досить хороші новини, які змушують нас усміхнутися. Однак вакцина поки на стадії розроблення. Ми ще не знаємо, як її сприймуть літні люди. Не вивчено також реакцію вагітних і дітей. Але це перші кроки довгої подорожі».

Водночас деякі держави вже почали укладати угоди про постачання препарату. Так, Чилі закупить у Pfizer і BioNTech 10 мільйонів доз.
Коротке посилання на цю сторінку:

Вакцина від Pfizer і BioNTech показала ефективність на рівні 90 %Шезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зимиГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіТуристи розчаровані через страйк працівників Ейфелевої вежіКенійська компанія рятує природу від електронного непотребуПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиТроє жителів Японії виступили проти «расової упередженості»Мітла з пляшок: камбоджієць рятує природу від пластикуЯк Австралія перетворила морських шкідників на джерело цінної ікриАвстралія дозволила працівникам не відповідати на дзвінки начальства у вихідні

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: