28.03.2024
Телеканал NTD

Європарламент і країни ЄС затвердили деталі бюджету на період з 2021 по 2027 рік

Європарламент і країни ЄС затвердили деталі бюджету на період з 2021 по 2027 рік

Учасники переговорів від Європарламенту та урядів країн ЄС затвердили деталі бюджету блоку на період з 2021..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Учасники переговорів від Європарламенту та урядів країн ЄС затвердили деталі бюджету блоку на період з 2021 по 2027 рік. Це важливий крок, який допоможе активувати план допомоги обсягом 1,8 трильйона євро. Він має зробити економіку ЄС більш «зеленою» і ще більше перевести її в цифровий формат.

Згідно з угодою, витрати ЄС на охорону здоров’я, освіту та безпеку буде значно збільшено, якщо порівняти з тим, що планували виділити цього літа.

[Йоган ван Овертвельдт, голова парламентського комітету ЄС з питань бюджету]:
«Ми додатково забезпечили 16 мільярдів євро до того пакету, який країни-члени затвердили в липні».

Також було встановлено нові цільові надходження до скарбниці ЄС, щоби блок міг виділити 750 мільярдів євро на відновлення після пандемії COVID-19.

Одна з учасниць парламентських переговорів заявила, що якщо ЄС матиме власні ресурси, лідери Європейського Союзу менше сперечатимуться про внесок своїх країн до європейського бюджету.

[Валері Ає, член Європарламенту]:
«Ми зможемо справді сконцентруватися на майбутньому Європейського Союзу, на будівництві майбутнього Європейського Союзу, а також на цілях, амбіціях і проектах, які маємо для ЄС».

Переговори тривали майже чотири місяці. Тепер бюджет повинні офіційно схвалити уряди ЄС та національні парламенти. Також держави-члени мають підтримати документ одноголосно.

Якщо уряди й парламенти ратифікують бюджет, то вже в другій половині наступного року почнуть надходити необхідні кошти.
Коротке посилання на цю сторінку:

Європарламент і країни ЄС затвердили деталі бюджету на період з 2021 по 2027 рікНа Кубі в останню хвилину відклали підвищення в п’ять разів цін на бензинКубинці поспішають заправитися перед різким стрибком цін на пальнеЧому молоді китайці стали рідше купувати предмети розкошіСвітові ціни на какао б’ють рекордиЯпонія втратила титул третьої за величиною економіки світуАргентинці забувають про традиційне барбекю на тлі прискорення інфляції

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: