17.01.2024
Телеканал NTD

Хворих на COVID-19 у світі вже понад 50 млн

Хворих на COVID-19 у світі вже понад 50 млн

У світі триває нова хвиля пандемії COVID-19. Загалом хворих уже понад 50 мільйонів. І ця кількість..

Дата завантаження: 2024-04-16

video

У світі триває нова хвиля пандемії COVID-19. Загалом хворих уже понад 50 мільйонів. І ця кількість швидко зростає на тлі нових спалахів у США та Європі. Водночас чверть усіх інфікованих виявили за останні 30 днів.

Після значного спаду влітку ситуація почала ускладнюватися в холодний період. А в жовтні вже реєстрували нові сумні рекорди. Так, у США за добу вперше виявили понад 100 тисяч хворих.

Колишній голова Управління із санітарного нагляду за якістю харчів і медикаментів США Скотт Готтліб закликав людей бути особливо обережними й напередодні Дня подяки пам’ятати про загрозу. Зокрема він нагадав, що необхідно носити маски та дотримуватися необхідної дистанції.

У США зафіксовано понад 10 мільйонів випадків зараження коронавірусом. За цим показником країна посідає перше місце у світі.

Тим часом у Європі вже виявили понад 12 мільйонів хворих. Це найбільш постраждалий від пандемії регіон. Раніше таким уважали Латинську Америку. У європейських країнах також зафіксували чверть усіх смертей від коронавірусу у світі.

Тож Німеччина, Франція і Велика Британія та ще низка інших країн оголосили, що знову запроваджують карантинні заходи.

Тим часом в Україні виявили приблизно пів мільйона випадків зараження коронавірусом. Померло понад вісім із половиною тисяч.

Загалом у світі через вірус пішло з життя понад мільйон 200 тисяч осіб.
Коротке посилання на цю сторінку:

Хворих на COVID-19 у світі вже понад 50 млнУ Норвегії розводять песців, щоб урятувати їх від вимирання в СкандинавіїПольські діти раді скасуванню домашнього завдання, а ось батьки спантеличеніМітла з пляшок: камбоджієць рятує природу від пластикуМистецтво допомагає людям із деменцією поліпшити якість життяВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіСрібло в Єгипті — нове золотоКенійська компанія рятує природу від електронного непотребуЯк і чим годуватимуть спортсменів під час Олімпіади в ПарижіЧерез посуху на півдні Іспанії затвердили нові обмеження та заходи

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: