25.06.2024
Телеканал NTD

Гігантські мурали в Австралії: на зерносховищі намалювали «провісника води»

Гігантські мурали в Австралії: на зерносховищі намалювали «провісника води»

У маленькому австралійському містечку Барраба штату Новий Південний Уельс на трьох зерносховищах з'явився величезний мурал. На..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

У маленькому австралійському містечку Барраба штату Новий Південний Уельс на трьох зерносховищах з’явився величезний мурал. На малюнках зображено людину, яка за допомогою гілок шукає підземне джерело води. Художник каже, що особисто бачив, як у цьому селі в період посухи вдавалися до послуг такого своєрідного провісника.

[Фінтан Маггі, художник]:
«Я не хотів малювати просто поле з вівцями чи зображати щось занадто очевидне. Коли я досліджував цю місцевість, я звернув увагу, що під час буріння працював і провісник, про якого я раніше ніколи не чув. Не здогадувався, що люди досі використовують цей метод для пошуку води».

Це один із десятків гігантських муралів, які недавно з’явилися в сільській місцевості Австралії. Картини наносять на стіни будівель, резервуари для води і старі зерносховища.

Щоб зробити малюнок на об’єкті заввишки 40 метрів, художник використав автопідйомник. Пішло коло 100 літрів фарби та 23 дні.

[Фінтан Маггі, художник]:
«Тут, у Баррабі, улітку може бути дуже спекотно. Доводиться щодня працювати по дев’ять чи десять годин під сонцем, використовуючи при цьому досить важкі валики й розпилювачі фарб. Тож цей вид живопису досить виснажливий».

Старання не марні. Люди кажуть, що ці картини їм до вподоби.

[австралійські туристи]:
«Мурал гарний. <> Просто неймовірний. Коли ми були тут попереднього разу, його не було. Як на мене, він схожий на принца Гаррі».

Перші мурали на зерносховищах в Австралії почали з’являтися у 2015 році.
Коротке посилання на цю сторінку:

Гігантські мурали в Австралії: на зерносховищі намалювали «провісника води»Кенійська компанія рятує природу від електронного непотребуРекордно низьку народжуваність зафіксували в Японії 2023 рокуЧерез посуху на півдні Іспанії затвердили нові обмеження та заходиСуданці виходять в інтернет через Starlink, оскільки мобільного зв’язку немаєЯк пінгвінів захищають від пожеж на австралійському острові ФіліппЗнаменитий рибний ринок у Токіо приваблює відвідувачів ресторанами та СПА-центромУ Словенії завершили земляні роботи в новому тунелі, який веде до АвстріїКовбаса з єнотів — новий делікатес у НімеччиніНапередодні Великодня ціни на какао стали просто шаленими

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: