26.03.2024
Телеканал NTD

У Перу знайшли гігантське зображення кішки, якому понад 2000 років

У Перу знайшли гігантське зображення кішки, якому понад 2000 років

У Перу археологи відкрили новий геогліф у вигляді кішки. Малюнок вигравіювано на схилі горба на плато..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

У Перу археологи відкрили новий геогліф у вигляді кішки. Малюнок вигравіювано на схилі горба на плато Наска. Довжина кішки — 37 метрів.

[Джонні Ісла, археолог]:
«Контур фігури утворено лініями чи заглибленнями завширшки 30‒40 сантиметрів. Деякі деталі, такі як очі й рот, зроблено за допомогою каменів».

Геогліф виявили випадково, коли облаштовували доступ на пагорб. Зображення ледь проглядалося.

[Джонні Ісла, археолог]:
«Малюнок поступово зникав, бо йому понад 2000 років, і він на схилі пагорба, де відбувається сильна ерозія. Тому багато років геогліф був прихований від наших очей, ми не могли його побачити».

Фахівці за тиждень розчистили зображення й ужили заходів, щоб воно не зникло.

Плато Наска відоме своїми геогліфами, які збереглися з глибокої давнини завдяки напівпустельному кліматові. Знайдено вже коло 30 малюнків, 700 геометричних фігур та 13 тисяч ліній і смуг.

Зображення кішки створено між II і I століттями до нашої ери — наприкінці епохи культури Паракас.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Перу знайшли гігантське зображення кішки, якому понад 2000 роківДослідження: собаки розуміють більше, ніж ми думалиВ Австралії створили глину, яка допомагає зупинити цвітіння водиУ Дубаї корали вирощують по-новомуНові протези дають змогу відчувати температуру предметівЯрмарок роботів проходить у данському місті Оденсе«Іншопланетна лихоманка» стимулює перуанських мисливців за старовиноюУ США тестують робота, який ходитиме по перетнутій місцевості Місяця та МарсаЗнахідка в Помпеях розкриває таємниці будівництва стародавніх римлянАстрономи знайшли найяскравіший об’єкт у Всесвіті з чорною дірою в центрі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: