18.08.2024
Телеканал NTD

Карантин в Італії показали через об’єктиви фотожурналістів

Карантин в Італії показали через об'єктиви фотожурналістів

Медсестра Крістіна цілими днями піклується про пацієнтів із COVID-19 в одній із лікарень Італії. У квітні..

Дата завантаження: 2024-04-18

video

Медсестра Крістіна цілими днями піклується про пацієнтів із COVID-19 в одній із лікарень Італії. У квітні фотограф Ассошіейтед Прес Лука Бруно задокументував життя жінки на роботі та вдома.

Деякі із цих знімків стали частиною фотовиставки, яка відкрилася в Римі. Тут є й інші медпрацівники з передової протистояння пандемії.

72 фото зробили 30 фотографів із 10 країн. На них висвітлено різні аспекти життя в умовах карантину: лікарні, палати інтенсивної терапії, благодійні організації, а також спорожнілі вулиці великих міст.

[Антоніо Каланні, фотограф]:

«Щодня ми чули історії, свідчення. Ми жили в певних ситуаціях. І щоразу наприкінці дня, коли я збирав свою апаратуру, знімав об’єктиви з фотоапарата й сідав у машину, щоб їхати додому, я просто не міг не плакати. Ми приховували свої сльози, але ми стикалися з таким, що їх неможливо було стримати».

Виставку організувала італійська Асоціація іноземної преси. Її керівник розповідає, що під час піку епідемії в Італії фотожурналісти не могли сидіти склавши руки.

[Тріша Томас, голова Асоціації іноземної преси в Італії]:
«Раптово ми зрозуміли, що наші фото опиняються на обкладинках усіх газет. Наші історії стали найбільш бажаними на всіх телеканалах. Ми мали виходити назовні й працювати під час карантину. Ми одягали маски, закривали себе і тримали дистанцію. Але нам потрібно було розповідати про те, що відбувається в Італії».

Асоціація зазначає, що цією виставкою хоче подякувати всім, хто бореться з пандемією, а також зберегти пам’ять про період, під час якого загинуло коло 30 тисяч людей.

Виставка працюватиме до 1 листопада.
Коротке посилання на цю сторінку:

Карантин в Італії показали через об’єктиви фотожурналістівДва індійські ресторани судяться через куряче каріЯк архітектура Марокко поєднує давнину із сучасністюГотель у Римі відкрив доступ до колекції старовинних картин, скульптур та гобеленівВиставки, присвячені кактусам та квітковому дизайну, відкрилися в музеї Іва Сен-Лорана в МарракешіРимській імперії присвятили нову виставку в Британському музеїКурка з «драконячими лапами» — найліпший подарунок на в’єтнамський Новий рікФестиваль світла прикрасив Копенгаген в останній місяць зимиМодний дім Carolina Herrera показав красу як силуПрогулянка найромантичнішим садом світу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: