29.09.2024
Телеканал NTD

У США тестують робота, який ходитиме по перетнутій місцевості Місяця та Марса

У США тестують робота, який ходитиме по перетнутій місцевості Місяця та Марса

Науковці тестують чотириногого робота, на ім'я Spirit, на перетнутій місцевості гори Маунт-Гуд в Орегоні. Тут умови..

Дата завантаження: 2024-04-29

video

Науковці тестують чотириногого робота, на ім’я Spirit, на перетнутій місцевості гори Маунт-Гуд в Орегоні. Тут умови максимально наближені до поверхонь Місяця та Марса.

Ідея в тому, щоб навчити роботів ходити по складних і мінливих ландшафтах, рухатися як по твердих або кам’янистих поверхнях, відомих як реголіт, так і по м’якому ґрунту.

[Крістіна Вілсон, працівниця Університету штату Орегон]:

«Коли ми, люди, ходимо по нерівних поверхнях, ми можемо аналізувати, як земля змінюється під ногами. Робот з ногами здатний на те саме».

Дослідження назвали Проєкт LASSIE. У його межах Spirit учиться орієнтуватися та адаптуватися до кожного нового завдання.

[Крістіна Вілсон, працівниця Університету штату Орегон]:

«Проєкт LASSIE допомагає зрозуміти, як люди й роботи повинні співпрацювати в дослідженні планет, особливо куди їм слід іти, щоб зібрати дані».

Ці випробування робота допоможуть спроєктувати нові машини, дізнатися, як вони даватимуть собі раду з різними ландшафтами і як збиратимуть дані під час руху.

[Фейфей Цянь, дослідниця]:

«Ми робимо зовсім нову річ — перетворюємо кожну ногу робота на датчик ґрунту чи реголіту, щоб він на ходу збирав інформацію про довкілля».

Дослідники не мають наміру зупинятися на одному роботі. Вони отримали грант розміром два мільйони доларів, щоб допомогти НАСА зібрати цілу команду роботів, які виконуватимуть завдання на Місяці.
Коротке посилання на цю сторінку:

У США тестують робота, який ходитиме по перетнутій місцевості Місяця та МарсаВосьминоги допомогли у створенні потужних присосківЗнахідка в Помпеях розкриває таємниці будівництва стародавніх римлянНові протези дають змогу відчувати температуру предметівВідомий французький музикант став першим пасажиром словацького аерокараСтимулятор для мозку — новий засіб проти депресіїНовинки мобільних технологій показали на Mobile World CongressМишку замінили жести: нову технологію показали на Світовому конгресі мобільних технологійАвіашоу в Сінгапурі: ставка на футуристичні повітряні таксіЗ олії — біопальне: новий завод у Дубаї

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: