29.08.2024
Телеканал NTD

На виставці яхт у Генуї показали перший у світі надрукований на 3D-принтері човен

На виставці яхт у Генуї показали перший у світі надрукований на 3D-принтері човен

У Генуї проходить міжнародна виставка яхт, яка цього року відзначає 60-річчя. Захід зазвичай проходить у вересні,..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

У Генуї проходить міжнародна виставка яхт, яка цього року відзначає 60-річчя. Захід зазвичай проходить у вересні, але цього разу через пандемію знадобилася триваліша підготовка.

Одне з нововведень — огляд суден за записом. Раніше відвідувачі вільно заходили на будь-який човен.

[Теодоро Аелло, директор компанії Nuova Jolly Marine]:
«Це перетворилося на процес відбору, який дає добрий результат. Так ми можемо зосередитися на потенційних покупцях, а не на тих, хто зайшов просто через цікавість».

Екзотичною окрасою виставки став човен зі склопластику. Це перше у світі судно, повністю надруковане на 3D-принтері. Ідея належить міланській компанії Moi Composites.

Вона розробила технологію безперервного волоконного друку, який дає змогу створювати не лише дрібні деталі, але й великі. Водночас не потрібно відливати форми, що здешевлює виробництво.

[Габріеле Натале, співзасновник компанії Moi Composites]:
«(Так) дизайнери можуть вільно створювати будь-які форми, які на сьогодні неможливо зробити за допомогою традиційних технологій виробництва».

Довжина човна — шість із половиною метрів, ширина — два з половиною, вага — усього 800 кілограмів.

А італійський виробник суден класу люкс Amer Yachts, навпаки, відмовляється від скловолокна.

[Барбара Амеріо, директор компанії Amer Yachts]:
«Позаду мене — частина човна, зроблена зі збагаченого базальту — композитного матеріалу нового покоління. Він повністю придатний для перероблення».

Тим часом під час карантину доходи суднобудівного сектору в Італії впали на 13 %. Однак компанії розраховують закінчити рік без збитків.

[Барбара Амеріо, директор компанії Amer Yachts]:
«Цього літа італійці стали частіше винаймати човни замість того, щоб жити в готелях і на курортах, бо відпочинок на воді вважається безпечним і ексклюзивним способом провести відпустку».

Виставка яхт у Генуї — одна з найкращих у світі. Щорічно її відвідують десятки тисяч гостей.
Коротке посилання на цю сторінку:

На виставці яхт у Генуї показали перший у світі надрукований на 3D-принтері човенВ Аргентині комарів опромінюють радіацією, щоби перемогти епідеміїПриватний місячний модуль «Одіссей» лежить на боці, але працюєРибки даніо реріо допомагають науковцям шукати ліки проти ракуАстрономи знайшли найяскравіший об’єкт у Всесвіті з чорною дірою в центріЗнахідка в Помпеях розкриває таємниці будівництва стародавніх римлянНовинки мобільних технологій показали на Mobile World CongressЗа поведінкою тварин під час сонячного затемнення спостерігатимуть науковці СШАЯрмарок роботів проходить у данському місті Оденсе200 давніх украдених артефактів повернулися до Перу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: