28.04.2024
Телеканал NTD

У Франції випробовують високоточний тест на коронавірусну інфекцію на основі слини

У Франції випробовують високоточний тест на коронавірусну інфекцію на основі слини

Французькі дослідники розробили метод діагностики COVID-19 за допомогою слини. Зразок беруть піпеткою й поміщають у спеціальний..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Французькі дослідники розробили метод діагностики COVID-19 за допомогою слини. Зразок беруть піпеткою й поміщають у спеціальний портативний пристрій. Результат готовий за 40 хвилин. Якщо рідина оранжевого кольору, то він негативний. Якщо жовтого — у пацієнта коронавірус.

[Александра Пр’є, директор компанії SkillCell]:
«Цей тест дуже надійний. Ми провели клінічні дослідження й з’ясували, що точність аналізу досягає 87 %. Це дуже високий показник для біологічного тесту».

Діагностику можна провести будь-де — у спортклубі, будинку для людей похилого віку чи офісі. Вартість такого аналізу буде невисокою, результати чекати недовго, і до того ж тест безболісний.

Натомість забір мазка з носоглотки дискомфортний, робити це може лише фахівець. Зразок відправляють до лабораторії, і результату доводиться чекати 3‒4 дні.

Представники системи охорони здоров’я стверджують, що діагностика за допомогою слини підходить лише для пацієнтів із симптомами. Але дослідники із цим не згодні.

[Франк Моліна, співробітник центру наукових досліджень CNRS]:
«Цей тест просто проводити, він не лякає людей, і ми можемо легко зробити багато аналізів. Є й інші тести, але наш недорогий, і його можна робити регулярно. Тому він більше підходить для людей, які не хворіють».

У першому дослідженні брало участь 220 осіб. Зараз науковці проводять повторне випробування, до якого залучили 720 добровольців. Його результати оголосять пізніше. Якщо регулятивні органи Франції схвалять цей метод діагностики, то вже скоро його почнуть використовувати комерційно.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Франції випробовують високоточний тест на коронавірусну інфекцію на основі слиниАстрономи знайшли найяскравіший об’єкт у Всесвіті з чорною дірою в центріВ Австралії створили глину, яка допомагає зупинити цвітіння водиСтимулятор для мозку — новий засіб проти депресіїВід грилів до заслінок для кішок: ШІ майже скрізь на виставці CESПонад 100 нових видів морських істот виявили в океані біля берегів ЧиліЯрмарок роботів проходить у данському місті Оденсе«Скелет панди»: новий вид незвичайної морської істоти відкрили в ЯпоніїЯк можна визначити рак грудей за відбитком пальцяАвіашоу в Сінгапурі: ставка на футуристичні повітряні таксі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: