28.06.2024
Телеканал NTD

Ярмарок роботів проходить у данському місті Оденсе

Ярмарок роботів проходить у данському місті Оденсе

Вони підіймають, прикручують, прополюють і роблять багато іншого. Це ярмарок роботів у данському місті Оденсе. Захід..

Дата завантаження: 2024-04-28

video

Вони підіймають, прикручують, прополюють і роблять багато іншого. Це ярмарок роботів у данському місті Оденсе. Захід проходить раз на два роки. Цього разу він зібрав понад 5000 відвідувачів.

Ця індійська компанія створює інтерфейс, який використовують для під’єднання безлічі пневматичних захоплювачів до роботизованих рук.

[Нільс Оле Соренсен, віцепрезидент індійської компанії]:

«Отже, у вас є хтось, хто проєктує свої власні захоплювачі, прокладає кабелі вздовж руки й таке інше. Це забирає багато часу. А тут ви під’єднуєте це до кінця руки робота й з’єднуєте два захоплювачі. Десять хвилин — і все готово».

А це польовий робот на сонячній енергії, який сіє насіння та виполює бур’ян. Він використовує GPS, щоб визначати розташування кожної майбутньої рослини під час сівби.

[Геннінг Дальгаард Соренсен, представник компанії ― розробника польового робота]:

«Робот розраховує, куди помістити кожну насінину. Він іде заданим маршрутом, засіваючи все поле. Потім ми замінимо йому інструменти, і він виконає прополювання».

Ось автономний робот-прополювач. Він використовує потік теплої води, щоб піддати бур’яни «тепловому шоку». Призначений для роботи на кладовищах, у парках, на спортивних майданчиках та стадіонах.

А це роботизована підмітальна машина, яка підтримує чистоту вулиць. Вона рухається зі швидкістю приблизно чотири кілометри за годину. Її розробники стверджують, що вона може підмести близько 30 000 квадратних метрів за день.

Оденсе особливо відомий своїми «коботами» — колаборативними роботами, які призначені для роботи разом із людьми. Нині його уважають одним із головних центрів робототехніки Європи, у якому працює понад 160 компаній.

Раніше Оденсе славився своєю сталеливарною корабельнею. Але вона закрилась у 2012 році. Нині промисловість відроджується у галузі робототехніки.

[Сорен Елмер Крістенсен, гендиректор національного робототехнічного кластера]:

«Далекоглядні люди помітили, що треба зробити людям роботів, щоб ми могли працювати разом із ними. І виконуючи це, ми здійснили переворот у цій галузі, створивши новий ринок та нові можливості».

Зараз у Данії існує майже 600 компаній, які працюють над роботами, автоматизацією та дронами. Їхній річний оборот перевищує 3,7 мільярда євро.
Коротке посилання на цю сторінку:

Ярмарок роботів проходить у данському місті ОденсеЯк співають кити: данські вчені виявили спеціальний органНовий тривожний рекорд: температура океану в лютому досягла абсолютного максимумуАвіашоу в Сінгапурі: ставка на футуристичні повітряні таксіУ пластику знайшли набагато більше хімікатів, ніж виявили ранішеНові протези дають змогу відчувати температуру предметівЗнахідка в Помпеях розкриває таємниці будівництва стародавніх римлянКубинські біологи розгадують таємниці міграції птахів із Північної АмерикиДо нас летить одна з найяскравіших відомих кометЯк «суперличинки» допоможе розв’язати проблему перероблення пластику

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: