28.07.2024
Телеканал NTD

Ветеринарна швидка допомога: як у Гонконзі допомагають кішкам і собакам

Ветеринарна швидка допомога: як у Гонконзі допомагають кішкам і собакам

Гонконзький фельдшер-ветеринар Вон Кхам Чеон готується виїхати за викликом на машині швидкої допомоги. Його чекають власники..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Гонконзький фельдшер-ветеринар Вон Кхам Чеон готується виїхати за викликом на машині швидкої допомоги. Його чекають власники собаки, яка страждає від раку. Чотирилапому пацієнтові важко дихати, тому ветеринар бере із собою кисневий балон.

[власниця собаки]:
«Така послуга допоможе Янь-Янь. Навіть якщо машина їхатиме довго чи потрапить у затор, собака може дихати киснем, і їй буде легше».

Вон працює в службі швидкої допомоги для домашніх тварин. Вона відкрилася в Гонконзі півтора року тому. На виклики виїжджають три машини. Кожен фельдшер уміє робити штучне дихання та інші невідкладні процедури. Усього в команді 12 осіб. Вон прийшов сюди одним із перших. Після смерті свого кота захотів допомагати іншим.

[Вон Кхам Чеон, фельдшер-ветеринар]:
«Я, як і вся наша команда, хочу лише рятувати життя, допомагати кішкам і собакам, допомагати тваринам. Нам не потрібні ніякі стимули. Ми просто завжди пам’ятаємо, що робимо і яка наша місія».

Фельдшери не лише надають першу допомогу, а й доставляють тварин до ветеринарних клінік.

[Зої Чен, працівниця швидкої допомоги для домашніх тварин]:
«Коли домашні тварини вночі погано почуваються, власники можуть не знати, як їм допомогти. У наших машинах швидкої допомоги є професійне медичне обладнання, зокрема кисневий балон і ноші. Ми також можемо зв’язатися з найближчою клінікою для тварин».

Спочатку швидка допомога працювала лише ночами, тепер приймає виклики і вдень. Власники тварин можуть вступити в клуб і щомісяця вносити п’ять доларів США, тоді їм не доведеться платити за послуги. Інакше виклик швидкої допомоги коштуватиме 100 доларів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Ветеринарна швидка допомога: як у Гонконзі допомагають кішкам і собакамКоролева Данії неочікувано оголосила, що зречеться престолуТисячі індійців прагнуть поїхати працювати до ІзраїлюКанада обмежить час роботи для іноземних студентівЯк і чим годуватимуть спортсменів під час Олімпіади в ПарижіУ принцеси Кейт — рак, британці приголомшеніООН: п’ять країн допоможуть Гаїті в боротьбі з озброєними бандамиРясні снігопади та крижаний дощ: Європа переживає транспортний колапсСуданці виходять в інтернет через Starlink, оскільки мобільного зв’язку немаєНапередодні Великодня ціни на какао стали просто шаленими

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: