24.09.2024
Телеканал NTD

Чи зможе робот замінити дельфінів у парках розваг?

Чи зможе робот замінити дельфінів у парках розваг?

Цього дельфіна, який пустує в басейні, не відрізнити від справжнього. Але його шкіра — це медичний..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Цього дельфіна, який пустує в басейні, не відрізнити від справжнього. Але його шкіра — це медичний силікон. А під нею приховані складні механізми.

Робота-дельфіна створила каліфорнійська технологічна компанія, яка вже зробила чимало аніматронних машин для голлівудських фільмів. Але ця розробка може докорінно змінити уявлення людей про морські парки розваг.

[Волт Конті, голова компанії ― розробника робота-дельфіна]:
«Зараз у неволі живе приблизно 3000 дельфінів, на яких розважальна індустрія щороку заробляє кілька мільярдів доларів. Тому зрозуміло, що дельфіни цікавлять людей. Ми хочемо запропонувати інший спосіб спілкування з цими тваринами».

Робота «навчили» точно відтворювати рухи дельфіна. Він також має реалістичну структуру скелета й м’язів. Довжина машини — два з половиною метри, вага — 250 кілограмів. У солоній воді вона пропрацює до десяти років.

На думку інженерів, цей винахід допоможе відмовитися від утримування тварин у неволі.

[Волт Конті, голова компанії ― розробника робота-дельфіна]:
«Тварина була вільною, а потім її фактично помістили у ванну. Гадаю, це завдає шкоди і психологічної, і фізичної».

Утримувати робота-дельфіна дешевше. До того ж аніматронну машину можна навчити трюків.

[Роджер Гольцберг, працівник компанії ― розробника робота-дельфіна]:
«Ідея цього пілотного проекту в тому, щоб створити таку собі підводну “Вулицю Сезам”. Її персонажі допомогли б навчити покоління дітей, як ставитися до різних аспектів життя. Ми мріємо досягти такого ж ефекту».

Цим роботом-дельфіном керують дистанційно. Скоро його оснастять камерами, датчиками й штучним інтелектом. А розробники вже говорять про те, що можна створювати не лише штучних дельфінів, а й величезних акул, динозаврів і навіть казкових драконів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Чи зможе робот замінити дельфінів у парках розваг?«Скелет панди»: новий вид незвичайної морської істоти відкрили в ЯпоніїУ Нідерландах тестуватимуть вакуумний поїзд HyperloopЗ олії — біопальне: новий завод у ДубаїНовий тривожний рекорд: температура океану в лютому досягла абсолютного максимумуВ Ізраїлі знайшли величезне підземне укриття, зроблене 2000 років томуКубинські біологи розгадують таємниці міграції птахів із Північної АмерикиПонад 100 нових видів морських істот виявили в океані біля берегів ЧиліРобот-кур’єр почав доставляти їжу в ТокіоУ США тестують робота, який ходитиме по перетнутій місцевості Місяця та Марса

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: