27.01.2024
Телеканал NTD

В’єтнамські школярі винайшли шолом для захисту від коронавірусу

В'єтнамські школярі винайшли шолом для захисту від коронавірусу

Захисний одяг і маски стали невіддільною частиною уніформи медиків. Але в такому вбранні не дуже комфортно...

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Захисний одяг і маски стали невіддільною частиною уніформи медиків. Але в такому вбранні не дуже комфортно. До того ж це не завжди забезпечує максимальний захист.

Троє в’єтнамських школярів розробили шолом, що з’єднаний із респіратором. І він не лише захищає від вірусів, але й дає змогу медпрацівникам дозволити собі більше, ніж у звичайній масці.

У шолом вшита рукавичка, за допомогою якої можна, наприклад, витерти піт із лиця чи почухати ніс. Угорі також є захищені отвори, через які можна почухати голову, якщо шолом почне тиснути чи натирати.

[Чан Нгуєн Кхань Ан, розробниця шолома]:

«Головна відмінність цього шолома — отвір із рукавичкою. Його можна використовувати, щоб безпечно взаємодіяти зі своїм обличчям. <…> Ми також розмістили всередині контейнер із їжею. Це теж виділяє наш винахід поміж інших, бо, використовуючи рукавичку, можна перекусити й дістати достатню кількість енергії».

До такого шолома також кріпиться трубка, через яку надходить очищене повітря, що запобігає зараженню.

[Нгуєн Дінь Нам, керівник проекту]:
«Відмінність цього шолома (від масок для обличчя) в тому, що він запобігає зараженню вірусом й захищає людину. Тобто, коли люди з групи високого ризику надінуть цей шолом, вони почуватимуться в безпеці, і вони справді будуть у безпеці».

Коштує такий пристрій близько 300 доларів.
Коротке посилання на цю сторінку:

В’єтнамські школярі винайшли шолом для захисту від коронавірусуЧи можна забезпечити Землю дешевою сонячною енергією з космосуРобот-кур’єр почав доставляти їжу в ТокіоНауковці придумали, як шум від машин перетворити на біопаливоЕкспрес-тести із жуйок планують виробляти в ШотландіїМорозильні камери з відходів роблять у кенійському місті МомбасаСтимулятор для мозку — новий засіб проти депресіїАстрономи знайшли найяскравіший об’єкт у Всесвіті з чорною дірою в центріНайбільший у Європі «надрукований» будинок здали в орендуСербські археологи розкопали давньоримську тріумфальну арку

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: