19.07.2024
Телеканал NTD

Японський стартап уперше випробував літальне авто з людиною на борту

Японський стартап уперше випробував літальне авто з людиною на борту

Японська компанія SkyDrive уперше публічно випробувала літальне авто з пілотом на борту. Тестування пройшло на огородженому..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Японська компанія SkyDrive уперше публічно випробувала літальне авто з пілотом на борту. Тестування пройшло на огородженому майданчику в Токіо.

Апарат, схожий на дрон, злітає вертикально. Він підіймається приблизно на два метри, робить коло й сідає.

Політ тривав чотири хвилини.

[Томохіро Фукудзава, президент компанії SkyDrive]:

«Наш автомобіль унікальний своїм невеликим розміром. Він може злітати з маленького майданчика, наприклад зі стоянки біля магазину. Ми прагнемо створити світ, у якому люди зможуть щодня літати по небу».

Цей проект розпочав кілька років тому японський стартап Cartivator. Розроблення літальних авто фінансово підтримала Toyota та група її компаній. Уряд сподівався, що такий апарат запалить олімпійський вогонь на літніх Іграх 2020 року в Токіо.

[Томохіро Фукудзава, президент компанії SkyDrive]:
«Рівень безпеки першої машини був низьким, але, створюючи літальне авто з місцем для пасажира, ми його підвищили. Наприклад, апарат і далі літатиме, навіть якщо відмовить один пропелер чи двигун».

Цей прототип має замість коліс полози, але розробники все ж називають його літальним авто. Поки воно може протриматися в повітрі від п’яти до десяти хвилин. Працівники компанії надіються збільшити цей час до пів години.

[Томохіро Фукудзава, президент компанії SkyDrive]:
«Із сотні світових проектів створення літальних автомобілів, які можуть перевозити людину, приблизно десять компаній домоглися успіху. Ми одна з них. Тому, гадаю, ми швидко розвиваємося».

Голова компанії SkyDrive має надію, що до 2023 року прототип стане повноцінним літальним автомобілем.
Коротке посилання на цю сторінку:

Японський стартап уперше випробував літальне авто з людиною на бортуЯк за 200 років розвинулася наука про динозаврівЛичинки коралів збирають біля берегів Таїланду, щоб урятувати рифиАвіашоу в Сінгапурі: ставка на футуристичні повітряні таксіЗа поведінкою тварин під час сонячного затемнення спостерігатимуть науковці СШАЯрмарок роботів проходить у данському місті ОденсеУ Дубаї корали вирощують по-новомуДо нас летить одна з найяскравіших відомих кометУ Німеччині розробили мікроботів, які в майбутньому допоможуть лікувати ракНайдавніші в Південній Америці наскельні малюнки знайшли в аргентинській Патагонії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: