28.08.2024
Телеканал NTD

Робот-кур’єр почав доставляти їжу в Токіо

Робот-кур'єр почав доставляти їжу в Токіо

На вулиці Токіо виїхав автономний робот-кур'єр. Він доставляє перше замовлення з ресторану. Послугу запроваджує відома американська..

Дата завантаження: 2024-04-28

video

На вулиці Токіо виїхав автономний робот-кур’єр. Він доставляє перше замовлення з ресторану. Послугу запроваджує відома американська онлайн-платформа замовляння їжі. Такий сервіс уже є в кількох містах США. А тепер і в Японії.

[Елвін Оо, працівник відділення в Японії]:

«Зараз ми проводимо тестування в районі Ніхонбасі. Думаю, що тротуари та вся решта інфраструктури нам підходять».

Робот може розганятися до 5,4 кілометра за годину. Він самостійно прокладає маршрут. Також сам зупиняється, щоб уникнути зіткнень із людьми чи іншими перешкодами. Виявити їх допомагають датчики та камери.

[Елвін Оо, працівник відділення в Японії]:

«За роботами завжди стежить людина-оператор, щоб швидко відреагувати на будь-які надзвичайні ситуації. Роботи на вулиці, але люди спостерігають, тому все безпечно».

Замовити доставлення за допомогою робота-кур’єра можна в будні з 10 ранку до 5 вечора. Поки що з послугою співпрацює лише кілька ресторанів району Ніхонбасі, але в майбутньому партнерів побільшає.

[жителька Токіо]:

«Якщо за такої поганої погоди, як сьогодні, використовувати роботів, це полегшить роботу людям-кур’єрам. Тож думаю, це дуже добре».

[житель Токіо]:

«Населення країни старіє, і нестача працівників тут — серйозна проблема. А такі послуги допоможуть дати їй раду. Гадаю, це може бути ефективно не лише в містах, а й у малонаселених районах».

Поки що робота доводиться зустрічати на вулиці. Пізніше він, можливо, привозитиме замовлення прямо під двері офісів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Робот-кур’єр почав доставляти їжу в ТокіоНайбільший у Європі «надрукований» будинок здали в орендуБезпілотний вертоліт НАСА на Марсі визнано неробочимЗ олії — біопальне: новий завод у ДубаїЯк за 200 років розвинулася наука про динозаврівЗа поведінкою тварин під час сонячного затемнення спостерігатимуть науковці СШАУ США тестують робота, який ходитиме по перетнутій місцевості Місяця та МарсаАвіашоу в Сінгапурі: ставка на футуристичні повітряні таксіЯрмарок роботів проходить у данському місті ОденсеНауковці придумали, як шум від машин перетворити на біопаливо

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: