27.05.2024
Телеканал NTD

ВООЗ рекомендує кортикостероїди для важких хворих на COVID-19

ВООЗ рекомендує кортикостероїди для важких хворих на COVID-19

Всесвітня організація охорони здоров'я рекомендує кортикостероїди пацієнтам, які мають важку форму COVID-19. Таке рішення вона ухвалила..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендує кортикостероїди пацієнтам, які мають важку форму COVID-19. Таке рішення вона ухвалила після низки тестів, у яких брала участь 1700 осіб.

До дослідження залучили вчених із Бразилії, Канади, Китаю, Франції, Іспанії, Великої Британії та США.

Координував роботу британський Національний інститут медичних досліджень.

Науковці перевірили три види кортикостероїдів: дексаметазон, гідрокортизон і метилпреднізолон. Щоправда, від третього відмовилися, бо його випробовували на занадто маленькій групі хворих.

[Джонатан Стерн, професор Бристольського університету]:
«40 % пацієнтів, яким під час випробувань у всьому світі давали різні препарати, зокрема й плацебо, пішли з життя. І ми виявили, що серед тих, хто отримував кортикостероїди, ризик померти за 28 днів зменшився на 32 %. Тобто вісім зі 100 пацієнтів вижили завдяки лікуванню кортикостероїдами».

Різні дослідження цієї групи препаратів вирішили об’єднати в одне після позитивних результатів, які отримали дослідники Оксфордського університету в червні. Науковці кажуть, що кортикостероїди підходять для лікування лише пацієнтів у критичному стані.

[Джонатан Стерн, професор Бристольського університету]:
«Важку форму COVID-19 у пацієнтів спричинює надмірна активізація імунної системи. А лікування стероїдами допомагає зменшити реакцію, завдяки чому люди залишаються живими».

Дослідники зазначають, що смертність серед тяжкохворих пацієнтів, як і раніше, дуже висока — приблизно 30 %. Вони зазначають, що потрібно шукати нові ефективні препарати, які допомогли б узагалі уникнути важкої форми хвороби.
Коротке посилання на цю сторінку:

ВООЗ рекомендує кортикостероїди для важких хворих на COVID-19За поведінкою тварин під час сонячного затемнення спостерігатимуть науковці СШАЗ олії — біопальне: новий завод у ДубаїЧи можна забезпечити Землю дешевою сонячною енергією з космосуСербські археологи розкопали давньоримську тріумфальну аркуНайдавніші в Південній Америці наскельні малюнки знайшли в аргентинській ПатагоніїАвіашоу в Сінгапурі: ставка на футуристичні повітряні таксіНовий тривожний рекорд: температура океану в лютому досягла абсолютного максимумуУ пластику знайшли набагато більше хімікатів, ніж виявили раніше«Іншопланетна лихоманка» стимулює перуанських мисливців за старовиною

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: