29.10.2024
Телеканал NTD

Чи можна забезпечити Землю дешевою сонячною енергією з космосу

Чи можна забезпечити Землю дешевою сонячною енергією з космосу

Британський стартап заявляє, що знайшов надійний спосіб, як цілодобово генерувати дешеву енергію. Для цього треба встановити..

Дата завантаження: 2024-04-29

video

Британський стартап заявляє, що знайшов надійний спосіб, як цілодобово генерувати дешеву енергію.

Для цього треба встановити сонячні панелі. Але не Землі, а на орбіті.

Вони перетворюватимуть сонячне світло на електроенергію, а потім на мікрохвилі. Далі їх передаватимуть на станцію, підключену до місцевої мережі.

Мартін Солтау — співзасновник компанії — розробника технології.

[Мартін Солтау, співзасновник компанії ― розробника технології]:

«Це надзвичайно ефективна технологія екологічно чистої енергії. І йдеться про величезні супутники високо над Землею, які будуть збирати багато сонячної енергії, перетворювати її на мікрохвилі та передавати на Землю. Таким чином ми зможемо безперервно отримувати мегавати електроенергії вдень і вночі, будь-якої пори року й за будь-якої погоди».

Це зменшена версія супутника «Гаррієр». Вона показує, як керуватимуть мікрохвильовим променем.

Обертаючись, апарат постійно вказує як на Сонце, так і на ціль променя на Землі.

[Мартін Солтау, співзасновник компанії ― розробника технології]:

«”Гаррієр” робить дві речі. Він уперше показує здатність спрямовувати мікрохвильовий промінь на 360 градусів і створювати безперервний і надійний промінь, а по-друге, він показує контроль над системою».

Програма космічної сонячної енергії називається «Касіопея». Її розробники зазначають, що супутник не має рухливих елементів. Це допоможе зменшити його вагу та ціну.

Вартість таких систем порівнюють із нинішньою енергією вітру та сонця. Вони значно дешевші за атомну енергетику.

Головна перевага космічної сонячної енергії — у її продуктивності. Одна панель на орбіті виробляє у 13 разів більше електроенергії, ніж на Землі.
Коротке посилання на цю сторінку:

Чи можна забезпечити Землю дешевою сонячною енергією з космосуНовинки мобільних технологій показали на Mobile World CongressВосьминоги допомогли у створенні потужних присосківЕкспрес-тести із жуйок планують виробляти в ШотландіїУ Дубаї корали вирощують по-новомуВ ОАЕ знайшли золоті монети віком 2000 роківНауковці придумали, як шум від машин перетворити на біопаливоВ Австралії створили глину, яка допомагає зупинити цвітіння водиУ пластику знайшли набагато більше хімікатів, ніж виявили ранішеЯк співають кити: данські вчені виявили спеціальний орган

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: