19.07.2024
Телеканал NTD

«Розумний сад» і котячий фітнес: виставка технологічних новинок у Берліні

«Розумний сад» і котячий фітнес: виставка технологічних новинок у Берліні

Берлінська виставка побутової електроніки IFA цього року пройшла в унікальних умовах. Зазвичай її відвідує понад 200..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Берлінська виставка побутової електроніки IFA цього року пройшла в унікальних умовах. Зазвичай її відвідує понад 200 тисяч осіб, але цього разу вхід відкрили лише працівникам ЗМІ та певним фахівцям.

Багато технологічних новинок теж створено під впливом пандемії. Їхнє завдання — поліпшити життя в ізоляції.

Німецький стартап демонструє пристрій для нагрівання рідини в склянці.

[Лана Лутц, співробітниця компанії Heatle]:

«Приміром, ви хочете випити одну чашку чаю. Ось ідеальне рішення. Треба лише наповнити чашку, помістити стрижень і виставити 80 градусів. Так ви не змарнуєте воду й енергію. І нагрівається дуже швидко».

Інша німецька компанія демонструє мініатюрний «розумний сад» для квартири. За станом рослин можна стежити через застосунок у смартфоні. Він допомагає правильно налаштувати освітлення й повідомляє, коли треба полити.

[Ольга Блашак, засновниця компанії GreenBox]:
«Іноді у квартирах бракує світла, щоб вирощувати рослини. А цей пристрій допоможе тим, у кого невеликий будинок і темна квартира».

Корейські розробники подбали про домашніх тварин. Це колесо, у якому всередині світлодіод, призначене для котячого фітнесу. Кіт бачить сяйну цятку й біжить за нею, а вона переміщається.

[Суан Кім, співробітниця компанії The Little Cat]:
«Це порадує власників домашніх тварин, які дуже люблять своїх вихованців і хвилюються, що не можуть вивести їх на прогулянку. З цим пристроєм можна залишатися вдома в безпеці, а тварини матимуть тренажер».

Данська компанія GoBe створила робота у вигляді великого дисплея. Він під’єднується до інтернету й може пересуватися.

[Лауст Томсен, співробітник компанії GoBe]:
«Якщо ваш колега вдома на карантині, то з ним можна зв’язатися за допомогою робота з офісу. Ще можна переміщатися, наприклад піти по каву, і водночас бесідувати».

Міжнародну виставку IFA, також відому як Берлінське радіошоу, проводять із 1924 року. Вона одна з найстаріших у Німеччині.
Коротке посилання на цю сторінку:

«Розумний сад» і котячий фітнес: виставка технологічних новинок у БерлініПриватний місячний модуль «Одіссей» лежить на боці, але працюєЛичинки коралів збирають біля берегів Таїланду, щоб урятувати рифиПонад 100 нових видів морських істот виявили в океані біля берегів Чилі200 давніх украдених артефактів повернулися до ПеруБезпілотний вертоліт НАСА на Марсі визнано неробочимВ Ізраїлі знайшли величезне підземне укриття, зроблене 2000 років томуУ пластику знайшли набагато більше хімікатів, ніж виявили ранішеРобот-кур’єр почав доставляти їжу в ТокіоЯк співають кити: данські вчені виявили спеціальний орган

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: