20.05.2024
Телеканал NTD

На Венері знайшли газ, який вказує на можливу наявність позаземного життя

На Венері знайшли газ, який вказує на можливу наявність позаземного життя

Астрономи зробили відкриття, яке згодом може підтвердити наявність у Сонячній системі позаземного життя. Вони виявили в..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Астрономи зробили відкриття, яке згодом може підтвердити наявність у Сонячній системі позаземного життя. Вони виявили в атмосфері Венери особливий газ, який на Землі виробляють мікроорганізми.

[Іцьяр де Грегоріо, співробітниця Європейської південної обсерваторії]:
«Ми не вперше знаходимо фосфороводень у нашій Сонячній системі за межами Землі. Його знаходили на газових гігантах. Однак механізм вироблення фосфороводню на таких планетах передбачає фізичні умови, яких немає на скелястих планетах. Як же виходить фосфороводень на твердих планетах, таких як Венера? Звідки беруться ці молекули? Є два варіанти, й один із них — це існування мікроорганізмів».

Венера — друга найближча до Сонця планета нашої системи після Меркурія. Температура на її поверхні перевищує 470 градусів Цельсія. Цього достатньо, щоб розплавити свинець.

[Іцьяр де Грегоріо, співробітниця Європейської південної обсерваторії]:
«Якщо буде підтверджено, що фосфороводень в атмосфері Венери виробляють мікроорганізми, тоді мова йтиме про організми, здатні виживати в екстремальних умовах, бо в атмосфері Венери дуже багато сірчаної кислоти».

[Джейн Грівіс, професор Кардіффського університету]:
«Є ймовірність, що це маленькі летючі мікроорганізми. Ми висунули цю версію тому, що на Землі є бактерія, яка насправді виділяє фосфороводень».

Утім, такий газ може з’являтися внаслідок вулканічної активності. Також його можуть занести метеорити.

[Іцьяр де Грегоріо, співробітниця Європейської південної обсерваторії]:
«Ми поки не кажемо, що на Венері виявили позаземне життя. Ми ще далекі до цього. Можливо, є невідома нам хімічна речовина, яка виділяє фосфорокисень до її атмосфери. Треба провести дослідження. Можливо, наявність газу визначається хімічними реакціями».

Уперше фосфороводень виявили за допомогою телескопа на Гаваях. Потім підтвердили відкриття завдяки радіотелескопу в Чилі.
Коротке посилання на цю сторінку:

На Венері знайшли газ, який вказує на можливу наявність позаземного життяМорозильні камери з відходів роблять у кенійському місті МомбасаЯк співають кити: данські вчені виявили спеціальний органДослідження: собаки розуміють більше, ніж ми думалиЛичинки коралів збирають біля берегів Таїланду, щоб урятувати рифиЗа поведінкою тварин під час сонячного затемнення спостерігатимуть науковці СШАНові протези дають змогу відчувати температуру предметівЕкспрес-тести із жуйок планують виробляти в ШотландіїНовинки мобільних технологій показали на Mobile World CongressВ Австралії створили глину, яка допомагає зупинити цвітіння води

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: