29.11.2024
Телеканал NTD

Французький фридайвер опустився під воду на рекордні 112 метрів

Французький фридайвер опустився під воду на рекордні 112 метрів

Французький фридайвер Арно Жеральд побив світовий рекорд із найглибшого занурення у двох ластах. Зробив він це..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Французький фридайвер Арно Жеральд побив світовий рекорд із найглибшого занурення у двох ластах. Зробив він це біля берегів грецького міста Каламата.

24-річний спортсмен на одному диханні занурився на 112 метрів і повернувся на поверхню. Під водою він пробув три хвилини 24 секунди.

Минулого місяця Арно двічі намагався побити рекорд — 111 метрів. Однак офіційно підтвердити досягнення не вдавалося.

[Арно Жеральд, фридайвер]:

«Сьогодні я встановив світовий рекорд — 112 метрів у двох ластах. Це дивовижний досвід. Я вже п’ять разів пірнув на 111 метрів, бо готувався до іншого рекорду».

Цікаво, що напередодні занурення Жеральд дізнався, що дистанцію 111 метрів щойно подолав інший фридайвер, у Хорватії. Довелося збільшувати відстань.

[Арно Жеральд, фридайвер]:
«Учора, за день до мого занурення, я дізнався, що світовий рекорд — 111 метрів побив росіянин Олексій Молчанов. Мені довелося погодитися на занурення на 112 метрів. Було непросто зважитися на це прямо перед зануренням. Я сказав собі, що вже п’ять разів опускався на 111 метрів і потрібно йти далі. Вирішив уявити, що це тренування. І зробив, напевно, найліпше занурення за літо».

Раніше у 2019 році Джеральд також побив рекорд із найглибшого занурення. Тоді біля берегів єгипетського курорту Шарм-еш-Шейх він опустився під воду на 108 метрів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: