27.06.2024
Телеканал NTD

На місці майбутнього аеропорту в Мексиці відкопали 100 скелетів мамонтів

На місці майбутнього аеропорту в Мексиці відкопали 100 скелетів мамонтів

У Мексиці триває будівництво аеропорту, а в палеонтологів додається роботи. Вони знаходять дедалі більше кісток мамонтів...

Дата завантаження: 2024-04-27

video

У Мексиці триває будівництво аеропорту, а в палеонтологів додається роботи. Вони знаходять дедалі більше кісток мамонтів. Науковці виявили понад 100 скелетів. Розкопки ведуть на двохстах ділянках.

За словами археологів, мамонти прийшли сюди приблизно 24 тисячі років тому. Їх могли привабити великі луки й озера. Для давніх тварин ці місця були райськими, але вони ж стали й смертоносними.

[Рубен Мансанілья, археолог]:
«Тварини зайшли (в озеро) занадто далеко, потрапили в пастку, і їхні ноги загрузли в мулі. Потім вони повільно вмирали. І в цей час мамонти ставали здобиччю хижаків і людей».

Науковці вважають, що приблизно десять тисяч років тому люди, можливо, полювали на мамонтів. Про це свідчать знайдені кам’яні наконечники стріл і списів. Мисливці також рили на мілководді ями-пастки.

Археологи виявили на місці розкопок останки й інших давніх тварин. Величезна кількість кісток мамонтів вражає уяву.

[Рубен Мансанілья, археолог]:
«Є й інші подібні місця: Ранчо Ла-Брея в Лос-Анджелесі і Юкон на Алясці. Там багато ділянок, де є чимало останків. Таких місць доволі й у Південній Америці. Але в Латинській Америці ця ділянка може стати одним із найважливіших місць, якщо не найважливішим».

Колись у цій долині було багато озер, але в XVII столітті їх почали осушувати колонізатори, щоб запобігти повеням.

Археологи досліджуватимуть знахідки в лабораторії. Вони також обіцяють, що в будівлі нового аеропорту буде експонат із кісток мамонта.
Коротке посилання на цю сторінку:

На місці майбутнього аеропорту в Мексиці відкопали 100 скелетів мамонтівЕкспрес-тести із жуйок планують виробляти в ШотландіїВосьминоги допомогли у створенні потужних присосківУ Нідерландах тестуватимуть вакуумний поїзд HyperloopМишку замінили жести: нову технологію показали на Світовому конгресі мобільних технологійНовинки мобільних технологій показали на Mobile World CongressАвіашоу в Сінгапурі: ставка на футуристичні повітряні таксіРобот-кур’єр почав доставляти їжу в ТокіоДо нас летить одна з найяскравіших відомих кометМорозильні камери з відходів роблять у кенійському місті Момбаса

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: