25.05.2024
Телеканал NTD

Естонія запроваджує новий вид віз для «цифрових кочівників»

Естонія запроваджує новий вид віз для «цифрових кочівників»

У Таллінні проходить експеримент, який може кардинально змінити те, як люди живуть і працюють. 1 серпня..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

У Таллінні проходить експеримент, який може кардинально змінити те, як люди живуть і працюють.

1 серпня влада Естонії запровадила новий вид візи для іноземних співробітників, яких називають цифровими кочівниками. Вони не прив’язані до конкретного місця й багато подорожують. Віза дає їм змогу працювати віддалено на естонські компанії, а ще в’їжджати до Естонії і працювати там упродовж року.

[Еділсон Осоріо, голова компанії OriginalMy]:
«Я керую всім далеко з дому, далеко від своєї команди. Через COVID-19 уся моя команда також працює віддалено. Це дуже цікавий досвід. Він показує, що цифрові послуги можна надавати з будь-якого місця».

Естонія відома розвиненою інтернет-платформою, де за допомогою цифрової ідентифікації можна отримати державні послуги. Громадяни країни можуть у мережі голосувати, отримувати в лікаря рецепти та багато іншого. У цифровий формат перевели майже все, за винятком реєстрації весіль, розлучень і купівлі нерухомості.

Громадяни ж інших країн тепер можуть здобути в Естонії статус віртуального резидента. Цією можливістю скористалося 70 тисяч осіб зі 170 країн.

Завдяки новій цифровій візі Естонія хоче залучити професіоналів з програмування, фінансів, маркетингу та інших галузей.

[Каролі Гіндрікс, засновниця Jobbatical]:
«Щоб поїхати й працювати в якійсь країні, потрібно, щоб у вас був місцевий роботодавець, або ж поїхати туди як турист. Зазвичай “цифрові кочівники” так і роблять. Але насправді офіційно вони не можуть працювати. По суті вони роблять це нелегально».

Як очікується, щорічно на отримання такої візи може претендувати до 1800 осіб. Водночас усіх заявників ретельно перевірятимуть.
Коротке посилання на цю сторінку:

Естонія запроваджує новий вид віз для «цифрових кочівників»100-річний олімпійський чемпіон Франції готується нести смолоскип Ігор 2024 рокуУ Словенії завершили земляні роботи в новому тунелі, який веде до АвстріїФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиУ передмісті Парижа відкрилося Олімпійське селищеЯк пінгвінів захищають від пожеж на австралійському острові ФіліппЯк в Іспанії вирішують конфлікт між рідкісними ведмедями та людьмиУ Пуерто-Рико оголосили надзвичайну ситуацію через лихоманку денгеНа Канарських островах протестують проти масового туризму

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: