19.10.2024
Телеканал NTD

У Німеччині виявили перший випадок захворювання свині на африканську чуму

У Німеччині виявили перший випадок захворювання свині на африканську чуму

Німеччина підтвердила перший у країні випадок зараження африканською чумою свиней. Про це оголосила міністр сільського господарства..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Німеччина підтвердила перший у країні випадок зараження африканською чумою свиней. Про це оголосила міністр сільського господарства Юлія Клекнер. Труп інфікованого дикого кабана знайшли біля німецько-польського кордону в східній землі Бранденбург.

[Юлія Клекнер, міністр сільського господарства Німеччини]:
«На жаль, тести підтвердили наші підозри: у нас зафіксовано перший випадок африканської чуми свиней. Хворобу виявили в дикого кабана в регіоні Шпре-Найсе. Ми маємо справу із цією хворобою вже давно. Вона є в Європі, особливо в східній. І це впливає на багатьох споживачів».

Міністр також підкреслила, що африканська чума свиней не становить загрози для людини. Однак, якщо її виявлять на фермах, то весь регіон і навіть країна може втратити можливість експортувати свою м’ясну продукцію.

[Юлія Клекнер, міністр сільського господарства Німеччини]:
«Тепер ми плануємо робити певні кроки й шукати інші трупи, щоб оцінити ситуацію і зрозуміти, наскільки поширилася хвороба».

Уряд Німеччини вже давно побоюється, що її експорт свинини до Китаю та інших країн Азії може опинитися під загрозою, якщо в країні виявлять цю чуму. У світі прецеденти вже були.

За даними національного статистичного управління країни, у період із січня по квітень 2020 року Німеччина експортувала до Китаю коло 158 тисяч тонн свинини на суму 424 мільйони євро. Це вдвічі більше, ніж за той самий період торік.

Останніми місяцями на заході Польщі підтвердили кілька випадків захворювання диких кабанів на африканську чуму свиней. Один із них був всього за 10 кілометрів від кордону з Німеччиною. Також такі випадки офіційно виявило в себе ще приблизно десять європейських країн.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Німеччині виявили перший випадок захворювання свині на африканську чумуЧому китайський середній клас не може собі дозволити весілляЧерез війну в Секторі Гази Ізраїль утратив тисячі палестинських робітниківСтолиця В’єтнаму очолила список міст із найбруднішим повітрямЯк Австралія перетворила морських шкідників на джерело цінної ікриНемає джерел: через забруднення іракці змушені купувати питну водуУ Словенії завершили земляні роботи в новому тунелі, який веде до АвстріїЯк пінгвінів захищають від пожеж на австралійському острові ФіліппНацгвардія допоможе стримати зростання злочинності в метро Нью-ЙоркаРік після землетрусу: як у Туреччині відновлюють життя

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: