27.09.2024
Телеканал NTD

Австралія дозволила працівникам не відповідати на дзвінки начальства у вихідні

Австралія дозволила працівникам не відповідати на дзвінки начальства у вихідні

В Австралії полегшили життя мільйонам працівників. За новим законом, працівники мають право ігнорувати дзвінки та повідомлення..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

В Австралії полегшили життя мільйонам працівників. За новим законом, працівники мають право ігнорувати дзвінки та повідомлення від начальства в неробочий час.

Законопроєкт містить й інші послаблення. Але це правило в багатьох викликало особливі почуття.

[Колвін Макферсон, житель Сіднея]:

«Гадаю, це чудова ідея. Нам потрібен час, щоб відпочити, розслабитися, відключитись і не відволікатися на електронні листи й телефонні дзвінки посеред ночі. Мої діти обоє теж юристи, тому вони працюють дуже багато годин, а справи приходять уночі. Нам усім треба вміти відключатися та розслаблятися. Ми не машини — ми люди».

[Іван Караяс, житель Сіднея]:

«Загалом ідея в тому, що ти повинен мати можливість відключитися наприкінці робочого дня, коли ти вдома виконуєш свої справи у вихідні чи під час відпустки. Ідея досить приваблива та розумна».

Такі правила, коли працівники можуть вимикати свої службові телефони у вільний час, уже діють у Франції, Німеччині та інших країнах ЄС.

[Фіона Макдональд, працівниця центру зайнятості]:

«Торік ми провели опитування й виявили, що в середньому працівники виконують 5,8 години неоплачуваної роботи на тиждень. Це 280 годин на рік, що становить приблизно 130 мільярдів доларів. Тож це справді велика проблема, а не маленька. Працівники кажуть про вплив цього на режим сну, на їхню трудову мотивацію, на їхнє сімейне життя».

Водночас закон не сподобався багатьом власникам бізнесу. Вони кажуть, що він дуже жорстко обмежує їхню роботу.
Коротке посилання на цю сторінку:

Австралія дозволила працівникам не відповідати на дзвінки начальства у вихідніЧерез війну в Секторі Гази Ізраїль утратив тисячі палестинських робітниківЧим пригощатимуть гостей «Оскара»Боснійський хлопчик — єдиний учень у своїй школіПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоВ Уганді фермери переходять на вирощування бамбукаШтат США Нью-Джерсі сподівається вийти на ринок кленового сиропуЯк в Іспанії вирішують конфлікт між рідкісними ведмедями та людьмиДвоє мігрантів померло, намагаючись дістатися з Африки до Канарських островівТуніський фермер сіє пшеницю старих сортів, сподіваючись урятувати сільське господарство

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: