20.07.2024
Телеканал NTD

Бразильські ветеринари рятують постраждалих звірів у лісах Амазонії

Бразильські ветеринари рятують постраждалих звірів у лісах Амазонії

Ця мавпочка та її дитинча — нові пацієнти ветеринарної клініки в бразильському місті Порту-Велью. Вони потрапили..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Ця мавпочка та її дитинча — нові пацієнти ветеринарної клініки в бразильському місті Порту-Велью. Вони потрапили під машину, коли втікали від лісових пожеж в Амазонії. Улітку таких випадків багато, тож і ветеринари мають чимало роботи.

[Карлуш Енріке Тібурсіу, власник ветеринарної клініки]:
«Поліція знаходить цих постраждалих тварин, а місцеві жителі не знають, як їм допомогти. Іноді вони потрапляють до торговців тваринами. Поліціянти привозять таких звірів до нашої клініки».

Власник клініки лікує звірів і птахів безкоштовно. Йому допомагає четверо добровольців.

[Карлуш Енріке Тібурсіу, власник ветеринарної клініки]:
«Усе літо, коли в нашому штаті палахкотять пожежі, тварини безпорадні. Вони втрачають місце проживання та їжу, тому приходять до сіл і міст, де зустрічаються з людьми. І це часто закінчується трагічно».

Нещодавно тут виходили тапіра. Після реабілітації тварину випустили в ліс. А цього мурахоїда ветеринар навіть забрав додому, щоби пильно дбати про його одужання. У нього була зламана лапа. Мурахоїду зробили операцію, а за п’ять днів він був готовий повернутися в дику природу. Тварину також випустили в амазонських джунглях.

[Карлус Енріке Тібурсіу, власник ветеринарної клініки]:
«Тварини — частина екосистеми й допомагають зберегти рівновагу в природі. Їм потрібна фахова допомога ветеринарів».

Дощові ліси Амазонії славляться багатим біорізноманіттям. Вони стали домівкою для 40 тисяч видів рослин, понад 400 видів ссавців і 1300 видів птахів. Тут також мешкає понад 400 видів земноводних і приблизно стільки ж видів плазунів. А в Амазонці водиться понад 2000 видів риб.
Коротке посилання на цю сторінку:

Бразильські ветеринари рятують постраждалих звірів у лісах АмазоніїРекордно низьку народжуваність зафіксували в Японії 2023 рокуНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CНапередодні Великодня ціни на какао стали просто шаленимиЕпідемія лихоманки денге може початися в АргентиніЧерез посуху на півдні Іспанії затвердили нові обмеження та заходиЯк голодні калани допомагають урятувати берегову лінію американського штату КаліфорніяСрібло в Єгипті — нове золотоСуданці виходять в інтернет через Starlink, оскільки мобільного зв’язку немаєЧерез війну в Секторі Гази Ізраїль утратив тисячі палестинських робітників

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: