20.03.2024
Телеканал NTD

«Харон» плавить міста Європи: температура сягає 40 градусів

«Харон» плавить міста Європи: температура сягає 40 градусів

Париж знемагає від нової хвилі спеки. Їй навіть дали ім'я — «Харон». Температура повітря сягає 40..

Дата завантаження: 2024-09-20

video

Париж знемагає від нової хвилі спеки. Їй навіть дали ім’я — «Харон». Температура повітря сягає 40 градусів Цельсія. Люди шукають полегшення на березі Сени.

Метеорологічне бюро Франції оголосило в паризькому регіоні Іль-де-Франс, а також у 44 інших департаментах помаранчевий рівень небезпеки — другий після червоного.

[парижанка]:

«Сьогодні дуже спекотно, але, на щастя, у Парижі скрізь є охолоджувачі з водяним туманом. Треба багато пити, що ми й робимо. Маємо надію, що завтра-післязавтра стане трохи прохолодніше».

[туристка]:

«Я з Південної Африки. Можна подумати, що в Африці спекотно, але паризька спека набагато гірша».

[турист]:

«Спекотно, але я очікував, що буде жарко. Маю воду й кепку. Якщо знаходиш тінь, то можна жити».

Останніми днями хвилі спеки прийшли й до інших країн Європи. Причому в деяких регіонах Іспанії, Греції та Італії температура також сягає 40 градусів Цельсія.

Поки італійці готуються до національного свята Феррагосто і їдуть з великих міст на канікули, велика спека накрила Венецію та Рим. Туристи шукають прохолоди біля фонтанів і в тіні на майже порожніх вулицях.

[туристка]:

«Є просто чудові місця, але через спеку все трохи втомлює. Ми завжди приїжджаємо в наш номер готелю втомлені й дуже сонні».

Через хвилю тепла в Італії в 17 містах, зокрема в Римі, Болоньї та Флоренції, діє червоний рівень небезпеки.

Водночас у 2023 році через високі температури в Європі загинуло понад 47 000 осіб. Найбільше постраждали країни на півдні регіону. Про це свідчить звіт Барселонського інституту глобальної охорони здоров’я. У ньому використали дані про смертність і температуру з 35 європейських країн.

Найвищі показники смертності, пов’язаної зі спекою, були в Греції, Болгарії, Італії та Іспанії.
Коротке посилання на цю сторінку:

«Харон» плавить міста Європи: температура сягає 40 градусівПожежа в торговому центрі в Китаї — 16 загиблихЖителі Барселони протестують проти туризмуАфриканка-бджолярка захищає бджіл та допомагає людямВ Африці оголосили надзвичайну ситуацію через епідемію віспи мавпБезхатьки самовільно заселяються в покинуті будівлі на околиці ЛондонаПташиний грип виявили в працівника молочної ферми в американському штаті КолорадоВ’єтнам оговтується після удару «Ягі»Руїни затопленого села оголилися на озері Морнос, що обміліло в ГреціїВенеційці раді: кількість туристів у групах обмежили до 25

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: