08.03.2024
Телеканал NTD

Жителі Барселони протестують проти туризму

Жителі Барселони протестують проти туризму

«Барселона не продається» та «Туристи їдуть додому» — такі плакати несуть протестувальники. Тисячі людей вийшли до..

Дата завантаження: 2024-09-08

video

«Барселона не продається» та «Туристи їдуть додому» — такі плакати несуть протестувальники. Тисячі людей вийшли до центру каталонської столиці, щоб висловити обурення щодо масового туризму.

Вони кажуть, що через нього ціни на оренду житла злетіли до неба.

[протестувальниця]:

«Важливо бути тут із двох причин. Перша: ми проти економічної моделі, заснованої на масовому туризмі, бо ця модель робить нас біднішими та залежнішими. А з іншого боку, вона впливає на вартість житла».

За даними іспанського сайту нерухомості, у червні орендна плата в туристичних містах, таких як Барселона та Мадрид, зросла на 18%, як порівняти з тим самим періодом торік.

[протестувальник]:

«Ресторани й готелі заробляють справді великі гроші, але всі інші люди перебувають у дуже важкому становищі, і їм бракує грошей на життя. Це проблема».

Влада намагається виправити ситуацію. Так, мер Барселони оголосив про план поетапної відмови від короткострокової оренди житла до 2028 року.

[протестувальник]:

«Останніми роками місто повністю перетворилося на туристичне. Ми хочемо, щоб воно існувало для містян, а не для обслуговування туристів».

Під час акції протестувальники ще обстрілювали з водяних пістолетів туристів, які обідали на терасах ресторанів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Жителі Барселони протестують проти туризмуВеликий караван мігрантів знову рухається в бік кордону СШАНафтові плями зіпсували узбережжя Карибського моря у ВенесуеліВООЗ: штам віспи мавп мутує швидше, ніж очікувалиМолодь у Саудівській Аравії стала охочіше навчатися кулінарного мистецтваЯк реагують кіпріоти на погрози «Хезболли»Посуха у В’єтнамі може позначитися на світових цінах на каву«Приберіть їх»: на південнокорейському острові навала оленівБіля італійського острова Лампедуза врятували 110 нелегалів та знайшли одного загиблогоЗабути про війну завдяки шахам допомагають дітям у ДР Конго

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: