08.03.2024
Телеканал NTD

Пташиний грип виявили в працівника молочної ферми в американському штаті Колорадо

Пташиний грип виявили в працівника молочної ферми в американському штаті Колорадо

Нове зараження пташиним грипом підтвердили в штаті Колорадо, США. Вірус виявили в працівника молочної ферми. Він..

Дата завантаження: 2024-09-08

video

Нове зараження пташиним грипом підтвердили в штаті Колорадо, США. Вірус виявили в працівника молочної ферми. Він мав легкі симптоми, зокрема почервоніння очей.

Хворий, як повідомляють, контактував із зараженою худобою й одужав після противірусного лікування.

Це четвертий зареєстрований у США випадок зараження людини пташиним грипом, відколи в березні вірус знайшли в корів.

У трьох попередніх випадках теж заразилися працівники молочної ферми. У перших двох працівників було легке почервоніння очей, у третього — респіраторні симптоми. Усі вже одужали.

[Томас Доббс, лікар]:

«Пташиний грип –- це форма грипу, яка заражає птахів. Він влаштований таким чином, що зазвичай він для людей не заразний, але за деяких генетичних змін він може здійснити такий стрибок, а потім стати заразним і спричинити захворювання в людей».

Недавній випадок також підтвердили Центри контролю та профілактики захворювань у США. У своїй заяві вони зазначили, що ризик для населення низький. Водночас ті, хто контактує з інфікованими тваринами, наражаються на більший ризик.

За даними міністерства сільського господарства США, наразі вірус виявили на 139 молочних фермах у 12 штатах. Причому 27 випадків — у Колорадо.
Коротке посилання на цю сторінку:

Пташиний грип виявили в працівника молочної ферми в американському штаті КолорадоБджолярі Ємену зберігають ремесло починаючи з X століття до н. е.Художниця, яка малює ногами, знайшла рятунок у мистецтвіЖителі півдня США відгороджують будинки мішками з піском, рятуючись від повеніВиснажлива спека знову мучить мільйони людей у ​​ЄвропіБайден розкритикував рішення Верховного суду про імунітет Дональда ТрампаГрецькі фермери після повеней зіткнулися з новим лихом — козячою чумоюНафтові плями зіпсували узбережжя Карибського моря у ВенесуеліМайже третина людей у світі недостатньо рухаєтьсяТуристам і мешканцям Данії прищеплюватимуть екологічні звички

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: