20.12.2024
Телеканал NTD

Естонець перейшов з Азії до Європи по стропу, натягнутому над Босфорським мостом

Естонець перейшов з Азії до Європи по стропу, натягнутому над Босфорським мостом

Естонський слеклайнер Яан Роозе першим у світі перейшов по канату з Азії до Європи. Він перетнув..

Дата завантаження: 2024-09-19

video

Естонський слеклайнер Яан Роозе першим у світі перейшов по канату з Азії до Європи. Він перетнув Босфорську протоку в Стамбулі за 47 хвилин, пересуваючись по стропу завдовжки 1074 метри. Його натягли між опорами автомобільного мосту на висоті 165 метрів над рівнем моря.

[Яан Роозе, слеклайнер]:

«Під час переходу я був зосереджений – просто дивився прямо й концентрувався на кроках. Але іноді рукам потрібен був відпочинок, бо їх судомило. Тож у цей час я милувався Старим містом та чудовим краєвидом на Стамбул».

Додаткові труднощі створював постійний шум машин, а також літаки та вертольоти, що пролітали мимо. Усе це відвертало увагу, але канатоходець упорався, бо має велику здатність до концентрації.

[Яан Роозе, слеклайнер]:

«Ходити по стропу в місті завжди важче, ніж де-небудь на природі».

Яан Роозе — триразовий чемпіон світу зі слеклайну. Він також знімався в голлівудських фільмах як каскадер.
Коротке посилання на цю сторінку:

Естонець перейшов з Азії до Європи по стропу, натягнутому над Босфорським мостомЛівійський важкоатлет сподівається здобути медаль на Олімпіаді в ПарижіЯк у Косові стрибали у воду з мосту заввишки 20 метрівАквааеробіка — новий хіт в Австралії«Дуже емоційно»: глядачі описують церемонію відкриття Паралімпіади в ПарижіНа закритті Олімпіади в Парижі з даху стадіону спустився Том КрузУ США на Чемпіонаті світу з кайтсерфінгу перемогли австралійціУ Парижі двічі скасовували тренування з тріатлону через брудну воду в СеніМорем на байку: грузинський мотоперегонник проїхав 33 км по водіАвстралійських школярок надихають займатися велоспортом

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: