20.12.2024
Телеканал NTD

У бойовиків «Хезболли» тепер вибухнули рації

У бойовиків «Хезболли» тепер вибухнули рації

Нова хвиля вибухів пристроїв зв'язку прокотилася Ліваном. Цього разу здетонували портативні рації, які використовують бойовики ісламістського..

Дата завантаження: 2024-09-19

video

Нова хвиля вибухів пристроїв зв’язку прокотилася Ліваном. Цього разу здетонували портативні рації, які використовують бойовики ісламістського угрупування «Хезболла». МОЗ Лівану повідомило про загибель 14 осіб. Понад 450 — поранено.

Це сталося наступного дня після масових вибухів пейджерів у членів «Хезболли». За офіційними даними, тоді загинуло 12 осіб, серед яких двоє дітей. Коло 3000 людей постраждало.

Ліванські силовики звинувачують у вибухах ізраїльську розвідувальну службу «Моссад». Вони заявляють, що вибухівку було закладено за п’ять місяців до події. «Хезболла» закупила рації разом із пейджерами. Ізраїль цю ситуацію не коментує.

Вибухи пристроїв зв’язку спричинили паніку серед ліванців. Багато хто боїться використовувати акумулятори.

[Мустафа Джемаа, власник магазину електроніки]:

«У нас у магазині були деякі пристрої, які ми вважаємо на 100 % безпечними. Але з обережності ми прибрали їх з магазину, бо непокоїмося».

Водночас поповзли чутки, що вибухають і сонячні батареї.

[Махмуд Кашкаш, житель Сайди]:

«Якби в мене вдома були сонячні батареї чи літієві акумулятори, я обов’язково їх відключив би. Просто через ці чутки. І хоч вони, мабуть, хибні, люди однаково бояться».

Водночас «Хезболла» заявила, що завдала ракетного удару по позиціях ізраїльської артилерії. Ізраїль же підтягує війська до кордону з Ліваном. Командувач ізраїльської армії заявив, що на кожному новому етапі воєнної операції «Хезболла» за свою агресію має платити дедалі вищу ціну.

Держсекретар США Ентоні Блінкен закликає обидві сторони утриматися від ескалації.

«Хезболла» із жовтня минулого року майже щодня обстрілює Ізраїль. У такий спосіб вона підтримує свого союзника — ХАМАС. Ізраїльські військовики у відповідь завдають ударів по військових позиціях «Хезболли».
Коротке посилання на цю сторінку:

У бойовиків «Хезболли» тепер вибухнули раціїДепутата Європарламенту відпустили з в’язниці, щоб він склав присягуМасові протести охопили Венесуелу після перемоги Ніколаса Мадуро на виборахДжуліан Ассанж вийшов із британської в’язниці та полетів до АвстраліїПрем’єр-міністр Бангладеш утекла з країни на тлі загибелі сотень протестувальників2 мільйони осіб постраждали в Бангладеш через розлив БрахмапутриВООЗ проводить найбільшу медичну евакуацію із Сектора Гази з жовтня 2023 рокуКулі зі сміттям із КНДР спричинили пожежі та порушили роботу аеропорту в Південній КореїУ США щодо лідерів ХАМАСу порушили кримінальні справиІлон Маск переносить штаб-квартири X та SpaceX з Каліфорнії до Техасу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: