20.12.2024
Телеканал NTD

«Летючий» електричний човен на підводних крилах установив рекорд

«Летючий» електричний човен на підводних крилах установив рекорд

Електричне судно на підводних крилах установило рекорд: за добу подолало відстань у 777 кілометрів між Стокгольмом..

Дата завантаження: 2024-09-19

video

Електричне судно на підводних крилах установило рекорд: за добу подолало відстань у 777 кілометрів між Стокгольмом і балтійським архіпелагом Аландські острови.

Судно на підводних крилах C-8 розробила одна шведська компанія. Воно встановило новий світовий рекорд з найбільшої відстані, яку проходив електрочовен за день. Попередній рекорд становив 146 кілометрів за 20 годин.

[Густав Гассельскуг, засновник компанії ― розробника човна]:

«Ми пройшли весь шлях від Стокгольма до Аландських островів, які є частиною Фінляндії. Ми хотіли довести, що електрики на човні вистачить на всю цю відстань. Раніше ті поодинокі електричні човни й пороми, які ми бачили, зазвичай, ходили на дуже короткі відстані. А за допомогою технології підводних крил та дуже легкої конструкції ми можемо значно збільшити дальність».

Середня швидкість під час 24-годинної подорожі становила 30 кілометрів за годину, разом з перервами на заряджання.

Завдяки інноваційній технології C-8 підіймається над водою на крилах, що знижує споживання енергії на 80 %, якщо порівняти зі звичайними електричними човнами.

Генеральний директор та засновник компанії Густав Гассельскуг, який керував човном під час установлення рекорду, каже, що додаткова перевага його розробки — ощадність.

[Густав Гассельскуг, засновник компанії ― розробника човна]:

«Ще один дуже цікавий аспект цієї поїздки: з нами був фотограф, і він мав човен із двигуном внутрішнього згоряння. Загальний рахунок за бензин у нього становив 7000 шведських крон, а на електроенергію ми за цю поїздку витратили близько 250 крон».

Пізніше восени пасажирське 30-місне судно цього виробника почне курсувати водними шляхами Стокгольма.
Коротке посилання на цю сторінку:

«Летючий» електричний човен на підводних крилах установив рекордУ німецькому озері знайшли грибок, який харчується пластикомВивчення рухів немовлят може допомогти виявляти аутизм у ранньому віціApple показала iPhone 16, оновлені моделі Airpods та Apple WatchСіан Проктор — астронавт-аматор і перша афроамериканка, яка пілотувала космічний корабельДо Перу повернулися 33 археологічні експонати, які раніше нелегально вивезлиЦілющі клітини організму зможуть лікувати аутоімунні захворюванняУ Японії розробили прилад, який запобігає тепловому ударовіКомпанія Samsung показала свої новітні гаджети, зокрема годинник та перстеньНовий наноматеріал допоможе виявляти майже невидимі відбитки пальців

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: