20.03.2024
Телеканал NTD

Біля італійського острова Лампедуза врятували 110 нелегалів та знайшли одного загиблого

Біля італійського острова Лампедуза врятували 110 нелегалів та знайшли одного загиблого

Італійська берегова охорона та іспанська організація Open Arms урятували в Середземному морі 110 нелегалів. Водночас на..

Дата завантаження: 2024-09-20

video

Італійська берегова охорона та іспанська організація Open Arms урятували в Середземному морі 110 нелегалів. Водночас на човні був один загиблий.

Переповнене дерев’яне судно дрейфувало біля узбережжя італійського острова Лампедуза. Іммігрантів помітили рибалки. Вони про них і повідомили.

[Естер Кампс, учасниця рятувальної операції]:

«Одразу після цього літак агентства Frontex пролетів над цим районом і відправив сигнал тривоги, бо помітив човен, що відповідає опису. Отже, ми дістали підтвердження, що він і справді там».

Першими до човна дісталися працівники Open Arms.

[Естер Кампс, учасниця рятувальної операції]:

«Ми подбали про безпеку пасажирів, зокрема тих, хто впав у воду. Під час операції підійшли два судна італійської берегової охорони».

Берегова охорона допомогла зняти людей із човна. Це були вихідці з Палестини, Сирії та Єгипту. Серед пасажирів було шість жінок, чотири дитини та двоє чоловіків похилого віку. Усіх доправили на Лампедузу.

Італія планує відправляти підібраних у морі нелегалів до тимчасових центрів, що в Албанії. Їх мали ввести в експлуатацію 1 серпня, але відкриття відклали на кілька тижнів. Це частково пов’язано зі спекою, через яку обмежили години роботи будівельників.

Два центри відкриються в Шенгіні та Гядері. Там іммігранти чекатимуть на опрацювання заяв на надання притулку. На це виділятимуть 28 днів. Зараз в Італії заяви розглядають по кілька місяців.

Рим розраховує, що нова програма допоможе стримати потік нелегалів і знизити навантаження на бюджет країни.
Коротке посилання на цю сторінку:

Біля італійського острова Лампедуза врятували 110 нелегалів та знайшли одного загиблогоВиснажлива спека знову мучить мільйони людей у ​​ЄвропіСильна спека вбиває кажанів на півночі ІндіїВенесуелка започаткувала фонд, щоб рятувати дітей від голодуКубу чекає важка боротьба з маловивченою гарячкою ОропушВ Іспанії іммігранти навчаються плавати, щоб залікувати душевні травмиУ центральному районі Будапешта проводять референдум про заборону короткострокової оренди житлаПосуха у В’єтнамі може позначитися на світових цінах на каву«Харон» плавить міста Європи: температура сягає 40 градусівЗцілення отрутою: житель Іраку використовує бджіл, щоб лікувати хворих

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: