08.03.2024
Телеканал NTD

Безхатьки самовільно заселяються в покинуті будівлі на околиці Лондона

Безхатьки самовільно заселяються в покинуті будівлі на околиці Лондона

У боро Кройдон, що на півдні Лондона, чимало покинутих будівель. [Алекс, член організації Reclaim Croydon

Дата завантаження: 2024-09-08

video

У боро Кройдон, що на півдні Лондона, чимало покинутих будівель.

[Алекс, член організації Reclaim Croydon]:

«Це школа. Вона закрита вже понад чотири роки. Нам є над чим попрацювати. Нам тільки вдалося відновити водопостачання».

Такі занедбані приміщення поступово повертає до життя організація, яка самовільно розміщує в них безпритульних.

[Алекс, член організації Reclaim Croydon]:

«Тут є чорна пліснява, тому доведеться її досить довго відчищати»

Алекс — член організації Reclaim Croydon, яка заявляє, що знайшла розв’язок проблеми зруйнованого ринку житла. Вона займається сквотингом, тобто свідомо без дозволу проникає на територію комерційних будівель, а потім розміщує там людей.

[Алекс, член організації Reclaim Croydon]:

«У нас є біженці. У нас є люди похилого віку».

Організацію створили торік. Вона перевіряє чи порожні будівлі й чи можливо відновити електроживлення та водопостачання. Її члени кажуть, що вже відремонтували коло 30 порожніх будівель та надали житло більш як сотні людей.

Один із тих, кому допомогли, бездомний, на ім’я Ліф. Йому бракує грошей, щоб орендувати житло.

[Ліф, безпритульний]:

«Я був би мертвий. Часом здавалося, що я помру. Але товариство сквотерів у Лондоні буквально врятувало мене. Я маю інвалідність. Я не вижив би на вулиці».

У Великій Британії давно не вистачає жител. Водночас сотні років у країні існує культура сквотингу. У 70-х роках минулого століття рух став більш політичним: анархісти захоплювали будівлі на знак протесту.

З 2012 року сквотинг у житлових будинках оголосили незаконним. Однак це не поширюється на комерційні приміщення, за умови, якщо сквотери не шкодитимуть будівлям. Виселити їх можуть за рішенням суду.

Водночас із грудня 2021 року сквотинг у комерційних будівлях зріс майже втричі.

За останні п’ять років орендна плата в Англії підскочила на 22%. Багато спостерігачів кажуть, що уряду варто використати понад 700 тисяч порожніх будівель у країні, щоб забезпечити бездомних дешевим житлом.
Коротке посилання на цю сторінку:

Безхатьки самовільно заселяються в покинуті будівлі на околиці ЛондонаПовені та зсуви: тайфун «Гаемі» прорвав дамбу та затопив міста в КитаїЦвіркуни в салаті: сінгапурські ресторани додає до меню комахБез їжі та постачання: жителі столиці Гаїті голодуютьКитай: переробити мільйони тонн текстильних відходівНема де жити: ринок іспанської нерухомості переорієнтувався на туристівВенесуелка започаткувала фонд, щоб рятувати дітей від голодуБарселона змінить статус 10 000 квартир для короткострокової орендиГробниці римської доби з розкішними розписами готують до відкриття в ІзраїліЄгипетський таксист перетворив машину на книгарню

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: