20.02.2024
Телеканал NTD

Венеційці раді: кількість туристів у групах обмежили до 25

Венеційці раді: кількість туристів у групах обмежили до 25

Венеція обмежила розмір туристичних груп до 25 осіб. Правило діє з 1 серпня. Так місто-лагуна намагається..

Дата завантаження: 2024-09-19

video

Венеція обмежила розмір туристичних груп до 25 осіб. Правило діє з 1 серпня. Так місто-лагуна намагається зменшити кількість мандрівників, які з ранку до вечора наповнюють вулиці.

Місцеві жителі раді. Нове правило також заборонить гідам використовувати гучномовці та зобов’яже їх стежити, щоб туристи не перекривали тротуари.

[Еді Руберт, жителька Венеції]:

«Гадаю, це правильно. Було б непогано ще більше зменшити кількість туристів, бо через них неможливо пройти вулицями. Хай би скільки гід казав їм стояти праворуч, ми постійно мусимо запитувати: “Вибачте, можна пройти?” А якщо я з візком для покупок, то ще важче».

[Крістіна Корро, жителька Венеції]:

«Венеційці всі підтримують це, навіть власники магазинів. Потрібне правило, треба щось, щоб стало краще».

За порушення нових правил запровадять штрафи розміром від 25 до 500 євро.

Обмеження поширюються на центр міста, а також на острови Мурано, Бурано й Торчелло.

[Себастьян Фагарацці, співзасновник венеційської турфірми]:

«За попередні 70 років туризм витіснив із Венеції 72 % мешканців, нині лишилося лише 28 %. Думаю, недостатньо просто зменшити групи чи, наприклад, попросити людей платити невеликий туристичний податок. Слід переосмислити туризм».

Гості міста розділилися в думках щодо обмежень.

[Марк Керр, турист із Шотландії]:

«Думаю, це добре. У багатьох місцях велелюдно. Важко потрапити всередину. Учора ми були в соборі Святого Марка, і черги були величезними».

[Магдалена Стояновська, туристка зі Швеції]:

«Навряд чи людям це сподобається, бо це дуже гарне місто, але його не зможуть побачити. Хоча сумно, що місцеві жителі так постраждали, тож, можливо, це добре; я не знаю».

У квітні Венеція стала першим містом у світі, яке запровадило оплату для відвідувачів. Її стягували в дні найбільшого напливу туристів. Утім, це була пілотна програма, яка тривала 29 днів і завершилася в липні. Тепер почалися консультації, за підсумками яких вирішать, чи продовжувати програму.
Коротке посилання на цю сторінку:

Венеційці раді: кількість туристів у групах обмежили до 25Цвіркуни в салаті: сінгапурські ресторани додає до меню комахКитай: переробити мільйони тонн текстильних відходів3D-друковані будинки допомагають упоратися з житловою кризою в КеніїБджолярі Ємену зберігають ремесло починаючи з X століття до н. е.Гарячі тури знову мають попит у ЄвропіХудожниця, яка малює ногами, знайшла рятунок у мистецтвіМайже третина людей у світі недостатньо рухаєтьсяЄвропа потерпає від виснажливої спекиПавла Дурова випустили під заставу в 5 млн євро, висунувши йому звинувачення

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: