06.10.2024
Телеканал NTD

Палата представників Конгресу США ухвалила законопроєкт про захист Фалуньгун

Палата представників Конгресу США ухвалила законопроєкт про захист Фалуньгун

Закон про захист Фалуньгун вимагатиме від США накласти санкції на будь-яку людину, причетну до насильницького вирізання..

Дата завантаження: 2024-07-06

video

Закон про захист Фалуньгун вимагатиме від США накласти санкції на будь-яку людину, причетну до насильницького вирізання органів, яке влада КНР застосовує щодо власних громадян.

Заходи передбачають анулювання американських віз та угод з нерухомістю в США. Також США розроблять політику, яка не допустить співпраці з Китаєм у галузі трансплантології.

Двопартійний законопроєкт ухвалила палата представників. Його підготував конгресмен Скотт Перрі.

[Скотт Перрі, член палати представників Конгресу США]:
«Цей законопроєкт — перше зобов’язання Конгресу вжити рішучих юридичних заходів проти переслідувань та примусового вирізання органів у прихильників Фалуньгун. Фалуньгун займає центральне місце в Законі, який назрів через 25 років репресій».

[Грег Стентон, член палати представників Конгресу США]:
«Ми надсилаємо чіткий сигнал про те, що Сполучені Штати будуть застосовувати санкції щодо тих, хто свідомо й безпосередньо брав участь у примусовому вирізанні органів на території КНР. Закон проливає світло на ці жахливі злочини, засуджує їх та притягує до відповідальності винних».

Фалуньгун, також відомий як Фалунь Дафа, — це медитативна практика самовдосконалення, заснована на принципах істини, доброти й терпіння. 1999 року кількість її прихильників у Китаї сягнула 100 мільйонів осіб. Саме тоді китайська влада почала жорстоко переслідувати цих людей, кидаючи їх до в’язниць, застосовуючи до них тортури та вбиваючи їх заради органів. Це переслідування триває і досі.

Конгресмен Ральф Норман назвав те, що відбувається в Китаї, трагедією.

[Ральф Норман, член палати представників Конгресу США]:
«Наркотики, через які страждає наша молодь — це трагедія. Але вирізання органів — це просто немислимо. Свобода не дається безплатно. Ми розуміємо, що її треба виборювати. Китайці — добрі люди, але вони під владою авторитарного режиму. Америка має прокинутися, щоб зупинити комуністичний режим, який прагне керувати Америкою на всіх рівнях».

Закон про захист Фалуньгун передали на голосування до сенату.
Коротке посилання на цю сторінку:

Палата представників Конгресу США ухвалила законопроєкт про захист ФалуньгунУ Греції лісові пожежі поширилися через ураганний вітерУ Мексиці застрелили жінку-мера невдовзі після обрання першої в країні жінки-президентаПакистанських студентів евакуювали після насильства в КиргизстаніБіля парламенту Грузії розганяють демонстрантів, поки всередині обговорюють закон про іноагентівНизка вибухів у Нігерії — щонайменше 18 загиблихВибухом закінчився запуск розвідувального супутника КНДРУ Гонконзі арештували активістів, керуючись оновленим законом про нацбезпекуСмертоносний напад із ножем у центрі Бордо вразив французівГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: