20.04.2024
Телеканал NTD

У Лондоні спалахнули заворушення після різанини на танцювальному занятті для дітей у Саутпорті

У Лондоні спалахнули заворушення після різанини на танцювальному занятті для дітей у Саутпорті

Запеклі протести на Даунінг-стріт, що в Лондоні, спалахнули після вбивства трьох дітей у місті Саутпорт. Протестувальники..

Дата завантаження: 2024-09-20

video

Запеклі протести на Даунінг-стріт, що в Лондоні, спалахнули після вбивства трьох дітей у місті Саутпорт. Протестувальники вступають у сутички з поліцією. Та їх арештовує.

Заворушення спалахнули через інформацію, що 17-річний нападник нібито мусульманин. Про це написали в соцмережах. Підозрюваного арештовано. Його особу поки що не розкривають. Повідомляють лише, що він народився у графстві Ланкашир. Водночас у медіа просочилася інформація, що його батьки — нібито біженці з Африки.

Раніше запеклі сутички стались у місті Саутпорт, де стався напад. Протестувальники підпалювали поліційні фургони, а також кидали в правоохоронців каміння та цеглу. 39 поліціянтів поранено. 27 із них доправили до лікарні.

Різанину підліток влаштував у понеділок. Він увірвався до приміщення, де проходило заняття для дітей 6-11 років на тему йоги й танців американської попспівачки Тейлор Свіфт.

Його звинувачують у трьох вбивствах і десяти замахах на вбивство. Жертвами нападника стали три дівчинки віком шести, семи та дев’яти років.

[Урсула Дойл, представниця прокуратури]:

«17-річному хлопцеві з Бенкса висунуто звинувачення у вбивстві Бібі, Елсі Дот та Еліс. Звинувачення у зв’язку з трагічним інцидентом, що стався в Саутпорті в понеділок, 29 липня, містить десять пунктів, серед яких замах на вбивство та зберігання різального предмета. Ім’я юнака не можна назвати з юридичних причин, бо йому ще немає 18 років».

Співчуття сім’ям загиблих та постраждалих висловив прем’єр-міністр Кір Стармер. Він також відвідав місце трагедії.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Лондоні спалахнули заворушення після різанини на танцювальному занятті для дітей у СаутпортіЛюди в Пакистані переходять на сонячну енергію, але не заради екологічностіМайже третина людей у світі недостатньо рухаєтьсяАфриканка-бджолярка захищає бджіл та допомагає людямПташиний грип виявили в працівника молочної ферми в американському штаті КолорадоАвстралійців навчають готувати поживно та недорого, щоб зменшити витратиКолишні казарми жандармерії в центрі Парижа перетворили на доступне житлоВ Іспанії іммігранти навчаються плавати, щоб залікувати душевні травмиВенесуелка започаткувала фонд, щоб рятувати дітей від голодуРуїни затопленого села оголилися на озері Морнос, що обміліло в Греції

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: