20.12.2024
Телеканал NTD

Болівійський марш: прихильники Моралеса наразилися на опір

Болівійський марш: прихильники Моралеса наразилися на опір

Марш на столицю Болівії наразився на опір. Йому на шляху стали прихильники нинішнього президента. Багатоденний марш..

Дата завантаження: 2024-09-19

video

Марш на столицю Болівії наразився на опір. Йому на шляху стали прихильники нинішнього президента.

Багатоденний марш до Ла-Паса очолив експрезидент Болівії Ево Моралес. Він почав його на знак протесту проти президента Луїса Арсе, звинувативши його в економічному спаді.

[Аріель Таканья, учасник маршу]:

«Ми почали мирний марш в ім’я нашого брата Ево Моралеса, щоб відновити демократію та знизити інфляцію. Годі цього корумпованого уряду».

Прихильники Арсе кажуть, що марш не пустять.

[Маурісіо Гусман, представник гірничодобувного кооперативу]:

«Я прийшов, щоби передати відповідь на список вимог, які Ево Моралес надіслав нашому уряду. Ми не допустимо жодного кровопролиття. Ми вимагаємо, щоб учасники маршу замислилися про це».

Протистояння між Моралесом та Арсе почало загострюватися наприкінці 2021 року. Політики розійшлися в поглядах на державне управління. Водночас обидва — члени лівої партії «Рух до соціалізму».

Ево Моралес був президентом з 2006 по 2019 рік. У відставку мусив піти внаслідок масштабних протестів, що охопили країну. Тоді ж він утік до Мексики й дістав там політичний притулок.

Однак після перемоги Арсе на виборах Моралес повернувся до Болівії. Тепер боротьба за владу, схоже, почалася в його ж партії, яка нині панівна.
Коротке посилання на цю сторінку:

Болівійський марш: прихильники Моралеса наразилися на опір«Він крутий»: Трамп прибув на з’їзд своєї партії з пов’язкою на вусіБайден відмовився від боротьби за посаду президента СШАДепутата Європарламенту відпустили з в’язниці, щоб він склав присягуЧерез пожежі Північна Македонія оголосила режим надзвичайного стану25 років репресій у Китаї: у всьому світі закликають захистити ФалуньгунГантер Байден визнав себе винним у справі про ухиляння від сплати податківТисячі бойовиків «Хезболли» поранено після одночасного вибуху пейджерівКанада накладає 100-відсоткові мита на імпорт китайських електромобілівКенія відправила до Гаїті 400 поліціянтів на боротьбу з бандитами

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: