20.02.2024
Телеканал NTD

Колишні казарми жандармерії в центрі Парижа перетворили на доступне житло

Колишні казарми жандармерії в центрі Парижа перетворили на доступне житло

Це колишні казарми жандармерії, що коло площі Вогезів у ​​центрі Парижа. Нині замість людей у ​​формі..

Дата завантаження: 2024-09-19

video

Це колишні казарми жандармерії, що коло площі Вогезів у ​​центрі Парижа. Нині замість людей у ​​формі тут мешкають студенти, пенсіонери, художники та ремісники. Увесь простір перетворили під їхні потреби. А плата за житло тут невелика.

[Едріен Робен, архітектор]:

«Ми намагаємося створювати якнайбільше соціального житла, бо саме в цих районах нам потрібна різноманітність. Сюди треба повернути сім’ї, молодь, а дітям дати можливість рости в центрі Парижа».

У житловому комплексі 70 квартир, вісім майстерень, два магазини, кафе та медкабінет.

[Марго Фурньє, мешканка комплексу]:

«Орендна плата тут не надто висока. Я художниця, і розпочинати кар’єру складно. А це дає мені змогу віддатися творчості й почуватися вільною».

[Емманюель Фея, мешканка комплексу]:

«Я дуже вдячна, бо це чудове місце. Дуже зручне розташування в центрі Парижа. Орендна плата цілком доступна, що теж добре».

Казарми жандармерії звели приблизно 200 років тому на місці знесеної церкви. Останніми роками вони були покинуті, і сюди нікого не впускали. Тепер замість глухих мурів зробили ворота. На ніч їх замикають, а вдень перехожі можуть потрапити всередину. Тут є сквер та місця для відпочинку.
Коротке посилання на цю сторінку:

Колишні казарми жандармерії в центрі Парижа перетворили на доступне житлоВООЗ оголосила глобальну надзвичайну ситуацію через спалах віспи мавп в АфриціУ Сеулі вирощують банани через підвищення температуриЯк шанувальники Олімпіади економлять на проживанні3D-друковані будинки допомагають упоратися з житловою кризою в КеніїВиснажлива спека знову мучить мільйони людей у ​​ЄвропіМасаї в Кенії почали розводити бджіл замість худобиНадмірний туризм: мешканцям чорногорського міста набридли круїзні лайнериВ Іспанії іммігранти навчаються плавати, щоб залікувати душевні травмиСильна спека вбиває кажанів на півночі Індії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: