20.02.2024
Телеканал NTD

Грецькі фермери після повеней зіткнулися з новим лихом — козячою чумою

Грецькі фермери після повеней зіткнулися з новим лихом — козячою чумою

Після торішніх катастрофічних повеней грецьких фермерів спіткало нове лихо — козяча чума. Вірус уперше виявили в..

Дата завантаження: 2024-09-19

video

Після торішніх катастрофічних повеней грецьких фермерів спіткало нове лихо — козяча чума.

Вірус уперше виявили в Греції в липні. Він не передається людям, але дуже заразний для кіз та овець і може вбити до 70 % інфікованих тварин.

Якщо підтверджують хоча б один випадок, то на забій відправляють усю отару. Уже знищили тисячі тварин.

Поширення вірусу змушує фермерів уживати суворих заходів для захисту своєї худоби.

[Іоанна Карра, власниця молочної ферми]:

«Передусім уся отара обгороджена, жоден транспорт не заїжджає всередину. Якщо якийсь за потреби все ж таки заїжджає, наприклад, щоб забрати молоко й доставити корм, то його обприскують перед в’їздом».

У вересні 2023 року ферму Іоанни Карри спустошила повінь. Загалом вона зачепила близько 30 тисяч фермерів.

Власниця згадує, що тоді потонуло 750 із її 800 тварин. Каже, що цього року навіть найменша шкода її розорить.

Фермери кажуть, що вірус потрапив до Греції, бо, оскільки бракувало ветеринарів, тварин, яких завозили до країни, недостатньо перевіряли.

Недавно запровадили тимчасову заборону на забій та переміщення овець і кіз. Це означає, що Карра не може купувати більше тварин, щоб поповнити отару, але може продавати молоко.

Уряд каже, що джерело вірусу досі не визначили. Проте він упевнений, що його завезли з іншої країни. А постраждалим фермерам обіцяють компенсації.

Козячу чуму вперше виявили в Кот д’Івуарі 1942 року. Припускають, що ця хвороба щороку завдає втрат на понад два мільярди доларів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Грецькі фермери після повеней зіткнулися з новим лихом — козячою чумоюТуристичний бум на Майорці змушує місцевих жителів мешкати в автофургонахОбмеження на рідини в 100 мл повертаються до аеропортів ЄСЗцілення отрутою: житель Іраку використовує бджіл, щоб лікувати хворихНавала крокодилів: в Австралії намагаються зменшити чисельність небезпечних хижаківТурецьким бездомним собакам знаходять господарів за кордономБджолярі Ємену зберігають ремесло починаючи з X століття до н. е.Масаї в Кенії почали розводити бджіл замість худобиLEGO відмовиться від нафти у виробництві своїх кубиківНафтові плями зіпсували узбережжя Карибського моря у Венесуелі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: