16.10.2024
Телеканал NTD

«Приберіть їх»: на південнокорейському острові навала оленів

«Приберіть їх»: на південнокорейському острові навала оленів

Південнокорейський острів Анма з його мальовничими пагорбами та скелястим берегом безтурботний лише на перший погляд. Після..

Дата завантаження: 2024-09-16

video

Південнокорейський острів Анма з його мальовничими пагорбами та скелястим берегом безтурботний лише на перший погляд.

Після заходу сонця його наповнюють стада оленів, які знищують посіви та пошкоджують дерева.

Жителі острова кажуть, що терпець уже увірвався. На кожного жителя Анми припадає по сім оленів. Вони закликають знищити цих тварин.

[Чан Джин Йон, місцевий житель]:

«Мені шкода, що я це кажу, але зараз нам треба їх позбутися. Це наша мета, навіть якщо це означає, що нам доведеться їх убити».

Закони Південної Кореї забороняють таке винищення. Проте люди відправили до уряду петицію, у якій закликають визнати оленів «шкідниками». Якщо це зроблять, то стада можна буде відстрілювати, а також вживати інших заходів.

Оленів завезли на острів приблизно 1985 року. Тоді кілька фермерів вирішили розводити цих копитних, бо їхні роги цінують у традиційній медицині. Та зрештою вони відмовилися від своїх планів, а тварин просто випустили.

Після цього олені почали безконтрольно розмножуватися.

[Хан Чжон Ре, місцева жителька]:

«Я цього не переживу. Я була б щасливою, якби хтось зміг їх упіймати й забрати».

Сітки, які ставлять фермери, оленям не перешкода. Вони легко через них перестрибують або проривають, а потім з’їдають увесь урожай.

До того ж їх складно зловити за допомогою анестезії, бо вони виробили до неї опірність. Якщо навіть у них поцілити, їм вдається втекти. Люди кажуть, що єдиний вихід — почати цілеспрямовано винищувати стада.
Коротке посилання на цю сторінку:

«Приберіть їх»: на південнокорейському острові навала оленівВ Африці оголосили надзвичайну ситуацію через епідемію віспи мавпПовені та зсуви: тайфун «Гаемі» прорвав дамбу та затопив міста в КитаїБез їжі та постачання: жителі столиці Гаїті голодуютьАвстралійських поліціянтів і пожежників навчають на симуляціях вибухівУ Сеулі вирощують банани через підвищення температуриЯпонське фехтування на мечах стає популярнішим в АвстраліїНавала морських їжаків у Японії: відгодовують капустою для продажуУ центральному районі Будапешта проводять референдум про заборону короткострокової оренди житлаПрацівники Samsung у Південній Кореї оголосили триденний страйк

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: