26.01.2024
Телеканал NTD

Німецький електротрактор виходить на поля, зменшуючи витрати на пальне

Німецький електротрактор виходить на поля, зменшуючи витрати на пальне

Трактор, який працює від електричної батареї, а не на дизельному пальному — рідкість у сільському господарстві...

Дата завантаження: 2024-10-25

video
play-sharp-fill

Трактор, який працює від електричної батареї, а не на дизельному пальному — рідкість у сільському господарстві. Але в Німеччині одне подружжя прагне це змінити.

Таддеус і Йоганна Баєр розробили Tadus — трактор з акумуляторним живленням, який має зменшити витрати. Зараз його випробовують на фермі в Баварії.

Якщо все завершиться успішно, наприкінці 2025 року електротрактор почнуть виробляти серійно невеликими партіями.

Таддеус Баєр каже, що йому спала на думку така ідея, коли він звернув увагу на безліч сонячних панелей на дахах приватних будинків.

[Таддеус Баєр, розробник електротрактора]:

«Цей транспорт може замінити звичайний трактор на 100 %. І ми можемо використовувати енергію, що виробляється на місці, безпосередньо. Кіловат-година від фотоелектричних систем коштує близько трьох-п’яти центів. Якщо використовувати її в транспорті, вона обійдеться, можливо, у десять центів. Якщо я генерую те саме з дизельного пального, то я отримую близько 50 центів, що майже вп’ятеро більше».

Зі слів Йоганни, яка відповідає за маркетинг і розроблення Tadus, звичайні трактори поки що коштують дешевше. Але ціна за електричний сповна окупається.

[Йоганна Баєр, розробниця електротрактора]:

«Експлуатаційні витрати нашого трактора знижено настільки, що ці додаткові витрати окупаються протягом 2–3 тисяч робочих годин. І відтоді ви лише заощаджуєте».

Франц Оберайзенбухнер уже майже рік використовує прототип електротрактора на молочній фермі.

[Франц Оберайзенбухнер, фермер]:

«Переваги переважують недоліки. Ти заощаджуєш, оскільки більше не треба купувати дизельне пальне. Можеш сам виробляти електроенергію за допомогою сонячних панелей».

Дизельний трактор коштує близько 200 тисяч євро. Електричний буде приблизно на 35 % дорожчим.

Заряду батареї вистачає на 5–10 годин. Проте такий трактор неможливо використовувати для дуже інтенсивної роботи з важкою технікою, наприклад для оранки.

Трактор заряджається до восьми годин.
Коротке посилання на цю сторінку:

Німецький електротрактор виходить на поля, зменшуючи витрати на пальнеПаризький автосалон: японські інженери створили бездротову зарядку для електрокарівРодстер Бетмена та найпотужніший електрокар: прем’єри на мотор-шоу в СШАЗарядні станції для електрокарів допомагають розвивати економіку Південної АвстраліїЕлектромобілі стали головною темою Паризького автосалонуAston Martin показав свій найшвидший серійний автомобільУ Лондоні присвятили виставку 74-й річниці «Формули-1»Компанія Nissan створила охолоджувальну фарбу для автомобілівПерший у світі надшвидкісний потяг святкує 60-річчяНа Паризькому автосалоні — 2024 виставили колекцію культових авто з фільмів
Hide picture

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: