20.12.2024
Телеканал NTD

У центральному районі Будапешта проводять референдум про заборону короткострокової оренди житла

У центральному районі Будапешта проводять референдум про заборону короткострокової оренди житла

У цьому районі Будапешта проходить референдум щодо заборони короткострокової оренди житла. Столиця Угорщини дуже популярна в..

Дата завантаження: 2024-09-19

video

У цьому районі Будапешта проходить референдум щодо заборони короткострокової оренди житла. Столиця Угорщини дуже популярна в туристів. Багато хто хоче жити в центрі — ближче до визначних пам’яток.

Через це нерухомість тут стала на 22 % дорожчою, ніж в інших районах Будапешта. Експерти вважають, що така заборона може тимчасово зменшити ціни. Тому місцева влада організувала референдум.

[Тамаш Шопроні, голова району]:

«Не можна сидіти склавши руки й чекати, поки все саме вирішиться. Дедалі більше квартир здають через Airbnb. Так усюди».

За даними Євростату, торік туристи провели у Євросоюзі майже 719 мільйонів ночей. Житло бронювали на онлайн-платформах.

У Центральній Європі найпопулярнішим місцем став Будапешт, випередивши такі міста, як Відень і Прага. В угорській столиці гості провели 6,7 мільйона ночей.

Місцеві жителі неоднозначно поставилися до пропозиції заборонити короткострокову оренду. Одні кажуть, що треба запроваджувати обмеження, але не забороняти зовсім. Інші взагалі проти проживання туристів, кажучи, що ті шумлять, смітять і не дотримуються порядку.

Водночас працівників туризму турбує те, що в разі заборони їхній бізнес постраждає. Дехто каже, що в правилах референдуму не зазначено порога явки виборців. Це означає, що навіть 5 % мешканців району можуть визначити його долю.

Референдум триватиме до 15 вересня. Якщо більшість проголосує за заборону, то вона набуде чинності 2026 року.
Коротке посилання на цю сторінку:

У центральному районі Будапешта проводять референдум про заборону короткострокової оренди житлаЗ Парижа перед Олімпіадою вивозять нелегальних іммігрантів та безпритульних«Хто не зрадіє такій новині?»: принцеса Кейт завершила хімієтерапію3D-друковані будинки допомагають упоратися з житловою кризою в КеніїВООЗ: штам віспи мавп мутує швидше, ніж очікувалиІспанський фермер не платить за світло завдяки оливковим кісточкамТурецьким бездомним собакам знаходять господарів за кордономЖителі Барселони протестують проти туризму4000 рідкісних видів: прогулянка унікальним ботанічним садом у КаїріГолова ВООЗ: «Світ має прокинутися та допомогти Судану»

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: