05.05.2024
Телеканал NTD

Бразильський курорт Атафона повільно йде під воду

Бразильський курорт Атафона повільно йде під воду

Соня Феррейра приїхала поглянути, що лишилося від її будинку на бразильському курорті Атафона. Тут рівень Атлантичного..

Дата завантаження: 2024-10-05

video

Соня Феррейра приїхала поглянути, що лишилося від її будинку на бразильському курорті Атафона. Тут рівень Атлантичного океану й далі підіймається, руйнуючи берегову лінію.

80-річна пенсіонерка каже, що багато років їй було надто складно приїхати сюди знову, бо не могла впоратися з душевним болем.

[Соня Феррейра, мешканка Бразилії]:

«Мені дуже сумно це бачити. Я не приїжджала, бо це повернуло б сумні спогади».

Атафона — лише одне з міст Бразилії, які зіткнулися зі швидкою ерозією берегової лінії, спричиненою зміною клімату.

У цьому районі зруйновано коло 500 будинків.

За останніх 30 років рівень океану тут піднявся на 12 сантиметрів. Так показав звіт ООН під назвою «Бурхливі моря у світі, що тепліє».

[Едуарду Бульос, морський географ]:

«Такі райони, як Атафона, які потерпають від постійної та значної берегової ерозії, за прогнозами, за 28 років утратять коло 150 лінійних метрів прибережних територій».

Атафона — один з найпопулярніших морських курортів на північно-східному узбережжі Бразилії.

Місцева влада привозить пісок з інших місць, щоб відвоювати в океану втрачені метри.

Щодо зруйнованих будинків, то їх відновити вже навряд чи вдасться.

За даними Міжурядової групи експертів ООН зі зміни клімату, рівень Світового океану підіймається швидше, ніж будь-коли. За останні 10 років темпи зросли більш ніж удвічі.
Коротке посилання на цю сторінку:

Бразильський курорт Атафона повільно йде під водуКолишні казарми жандармерії в центрі Парижа перетворили на доступне житлоКатування та втеча від війни: урятовані в морі нелегальні іммігранти діляться своїми історіямиУ Венесуелі почався різдвяний сезон на два місяці раніше, ніж зазвичайЄвропа потерпає від виснажливої спекиБез їжі та постачання: жителі столиці Гаїті голодуютьВ Іспанії іммігранти навчаються плавати, щоб залікувати душевні травмиГолова ВООЗ: «Світ має прокинутися та допомогти Судану»На кенійському острові Ламу змінили ситуацію з пластиковими відходамиНавала крокодилів: в Австралії намагаються зменшити чисельність небезпечних хижаків

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: