25.11.2024
Телеканал NTD

Індустрія оброблення коралів в Італії: знайти баланс

Індустрія оброблення коралів в Італії: знайти баланс

Місто Торре-дель-Греко, що на півдні Італії, — центр виробництва коралових прикрас у країні. Першу компанію з..

Дата завантаження: 2024-10-25

video
play-sharp-fill

Місто Торре-дель-Греко, що на півдні Італії, — центр виробництва коралових прикрас у країні.

Першу компанію з оброблення коралів заснували тут у 1805 році. Нині підприємств близько 200, а трудиться на них понад 2000 осіб.

Але для Торре-дель-Греко перетворення дорогоцінних коралів на ювелірні вироби — це більше, ніж бізнес. Це частина ідентичності та культури міста.

[Вінченцо Аучелла, голова Асоціації виробників коралів Італії]:

«Обробка коралів зародилася понад 200 років тому. Торре-дель-Греко — світова столиця обробленя коралів та створення камей. Є приказка: “У тих, хто тут працює, а також у будь-якого мешканця Торре корали та камеї — у крові”».

Червоні корали обробляли в Середземномор’ї століттями. Історично їх обмінювали на спеції та інші товари, а Шовковим шляхом вони потрапляли до далеких народів Азії, які цінували їх за червоний колір — символ успіху.

Художній інститут «Франческо Деньї» — це спеціалізована художня школа, присвячена збереженню ремісничого мистецтва.

[Роза Вітьєлло, студентка]:

«Це важлива робота, хоч нині її недооцінюють. Технології та штучний інтелект впроваджують у галузь оброблення матеріалів, але я, як і раніше, за майстерність і ручне ремесло».

Твори студентів та викладачів виставлено в шкільному музеї. Як і у випадку з коралами, створення камей потребує багаторічної практики та опанування навичок.

[Дженнаро Ламберті, студент]:

«Величезне задоволення — бачити стільки способів, стільки робіт, виконаних у минулому. Ці знання передають і тепер, але вже не так широко через брак різних матеріалів».

Корали — це морські поліпи. У деяких районах їхні колонії зменшуються.

Бізнес теж зацікавлений у тому, щоб зберегти ресурси, які забезпечують йому засоби для існування.

Приблизно 70–80 % видобутих у Торре-дель-Греко коралів експортують за кордон.

Ціна ювелірних виробів з них коливається від кількох десятків до сотень євро. Однак деякі вироби можуть коштувати десятки й навіть сотні тисяч євро.
Коротке посилання на цю сторінку:

Індустрія оброблення коралів в Італії: знайти балансДітям у Секторі Гази зроблять друге щеплення проти поліомієліту та забезпечать їх вітамінамиЄгиптянин захопився розведенням цінних порід курей і перетворив це на бізнесЕксперти оголосили індійську річку Ямуну «повністю мертвою»На TikTok подають нові позови у Вашингтоні та в 13 штатах СШАЯк у Франкфурті змагалися водії трамваївГарячі тури знову мають попит у ЄвропіНова система подавання води дає надію мільйонам мешканців КарачіНорвезька принцеса вийшла заміж за шаманаВ Іспанії іммігранти навчаються плавати, щоб залікувати душевні травми
Hide picture

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: