16.10.2024
Телеканал NTD

Сильна спека вбиває кажанів на півночі Індії

Сильна спека вбиває кажанів на півночі Індії

Тіла кажанів всіяли парк у північноіндійському місті Канпур. Вони гинуть через теплові удари та зневоднення на..

Дата завантаження: 2024-09-16

video

Тіла кажанів всіяли парк у північноіндійському місті Канпур. Вони гинуть через теплові удари та зневоднення на тлі хвилі тепла, що накрила весь регіон.

Ветеринар та головний лікар Канпурського зоологічного парку каже, що гіпоталамус, який у мозку кажанів, не здатний регулювати такі високі температури.

[Анураг Сінгх, ветеринар]:

«Температура в Канпурі дуже висока, 45-46 градусів Цельсія. Кажани зневоднюються, і це призводить до їх загибелі».

Місцеві жителі скаржаться на нестерпний сморід, що шириться в парку. До того ж загиблі кажани іноді падають на землю, а іноді так і залишаються висіти на деревах, що ускладнює процес очищення.

Зазначимо, що цього літа мільярди людей у всій Азії страждають від хвиль сильної спеки. Науковці кажуть, що існує тенденція до збільшення їх тривалості та інтенсивносі.

В один із найдовших таких періодів температура повітря на півночі Індії підвищилася майже до 50 градусів Цельсія.
Коротке посилання на цю сторінку:

Сильна спека вбиває кажанів на півночі ІндіїЗ Парижа перед Олімпіадою вивозять нелегальних іммігрантів та безпритульнихLEGO відмовиться від нафти у виробництві своїх кубиківБджолярі Ємену зберігають ремесло починаючи з X століття до н. е.Австралійських поліціянтів і пожежників навчають на симуляціях вибухівЖивуть у страху: на курорті в Чилі може впасти елітний ЖКВООЗ оголосила глобальну надзвичайну ситуацію через спалах віспи мавп в АфриціБджоли жалять лісорубів, охороняючи мангрові ліси КеніїОдин пістолет — 34 смерті: чорний ринок зброї в Еквадорі процвітаєВодій — доставник їжі сповна відчув хвилю спеки в Греції

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: