16.10.2024
Телеканал NTD

Виснажлива спека знову мучить мільйони людей у ​​Європі

Виснажлива спека знову мучить мільйони людей у ​​Європі

Європейські країни знемагають від аномальної спеки. Припускають, що цього літа вона вже забрала сотні, якщо не..

Дата завантаження: 2024-09-16

video

Європейські країни знемагають від аномальної спеки. Припускають, що цього літа вона вже забрала сотні, якщо не тисячі життів у Європі та Азії.

Зараз хвиля тепла накрила балканські країни. Її принесли вітри з Африки. У Сербії оголосили «червоний рівень погодної небезпеки». Температура наближається до 40 градусів. Людям радять не виходити надвір.

У Белграді лише за одну ніч до швидкої надійшло понад 100 викликів через погане самопочуття спричинене спекою.

[житель Белграда]:

«Учені передбачили, що вже 2050 року тут можна буде вирощувати лимони замість яблунь».

Італія теж переживає першу за літо хвилю сильної спеки. У центрі Рима встановили вентилятори з розпилювачем води. Будівельники щогодини повинні робити перерву й охолоджуватися в тіні біля вентиляторів.

За даними Національного управління океанічних і атмосферних досліджень США, спека також посприяла виникненню лісових пожеж у Греції та Португалії.

А в усій Європі через аномально високі температури більшає померлих і зниклих безвісти туристів. Так, у Греції в червні померло п’ятеро відпочивальників, ще троє зникло безвісти.

Служба моніторингу клімату «Коперник» повідомляє, що в Європі за попередні 20 років кількість померлих через спеку зросла на третину.

Метеорологи прогнозують, що в наступні три місяці температура вища за середню збережеться. Можливо, це літо стане ще спекотнішим за торішнє, яке визнали найтеплішим за останні 2000 років.
Коротке посилання на цю сторінку:

Виснажлива спека знову мучить мільйони людей у ​​ЄвропіГарячі тури знову мають попит у ЄвропіФермери Зімбабве намагаються заробити на зростанні світового попиту на лохинуЦвіркуни в салаті: сінгапурські ресторани додає до меню комахПташиний грип виявили в працівника молочної ферми в американському штаті КолорадоПосуха у В’єтнамі може позначитися на світових цінах на кавуПрацівники Samsung у Південній Кореї оголосили триденний страйкБайден розкритикував рішення Верховного суду про імунітет Дональда ТрампаСобакам у польській армії нададуть званняУ майстерні на Тайвані навчають робити сонцезахисні окуляри зі вторсировини

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: