18.06.2024
Телеканал NTD

Близько 270 000 ліванців утекло від конфлікту до сусідньої Сирії

Близько 270 000 ліванців утекло від конфлікту до сусідньої Сирії

Конфлікт між «Хезболлою» та Ізраїлем змушує сотні тисяч мешканців Лівану втікати до інших країн. На прикордонному..

Дата завантаження: 2024-10-18

video

Конфлікт між «Хезболлою» та Ізраїлем змушує сотні тисяч мешканців Лівану втікати до інших країн.

На прикордонному переході до Сирії ця жінка прощається зі своїм 18-річним сином. Він їде в надії на краще майбутнє.

[мешканка Лівану]:

«Ця країна не має майбутнього, вона нічого не залишила молоді».

Її молодша дочка теж планує виїхати, коли їй буде 18 років.

[мешканка Лівану]:

«Це мій єдиний брат. Він поїхав, щоб далі вчитися, і я піду за ним через чотири роки. У Лівані більше немає майбутнього».

Усі ці сім’ї теж їдуть до Сирії. Цей батько п’ятьох дітей каже, що його сім’я вирішила поїхати після того, як пережила кілька авіаударів.

[мешканець Лівану]:

«Маю дітей. Там неможливо залишатися. Ми намагалися поїхати в інше місце, ми переїхали з Баальбака, але там вони вдарили поряд з моїм будинком. Нам знову довелося їхати. Ми прямуємо до Сирії, бо там безпечніше».

За даними ООН, зараз ліванців уже втекло більше, ніж під час великого конфлікту між Ізраїлем та «Хезболлою» у 2006 році. Нині з Лівану виїхало понад 270 тисяч осіб.

[Філіппо Гранді, Верховний комісар ООН у справах біженців]:

«Сирія відчинила двері для всіх, хто втікає з Лівану. І ліванські біженці, і сирійські, які повернулися до країни, потребують негайної допомоги».

За словами Верховного комісара ООН у справах біженців, у всьому світі через конфлікти, переслідування, злидні та зміну клімату переміщено близько 123 мільйонів осіб. Це небувала кількість.
Коротке посилання на цю сторінку:

Близько 270 000 ліванців утекло від конфлікту до сусідньої СиріїТурецьким бездомним собакам знаходять господарів за кордономПавла Дурова випустили під заставу в 5 млн євро, висунувши йому звинувачення«Хто не зрадіє такій новині?»: принцеса Кейт завершила хімієтерапіюГарячі тури знову мають попит у ЄвропіГробниці римської доби з розкішними розписами готують до відкриття в ІзраїліУ Лондоні спалахнули заворушення після різанини на танцювальному занятті для дітей у СаутпортіКамерунські фермери захищають урожай какао за допомогою мачете та амулетівУкраїнські підприємства наймають більше жінок і підлітків через війнуЯпонське фехтування на мечах стає популярнішим в Австралії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: