05.05.2024
Телеканал NTD

До сорока іноземних авіакомпаній, імовірно, використовують несправні Boeing 737

До сорока іноземних авіакомпаній, імовірно, використовують несправні Boeing 737

Понад 40 іноземних авіакомпаній, імовірно, використовують літаки Boeing 737 з несправними деталями. І це може загрожувати..

Дата завантаження: 2024-10-05

video

Понад 40 іноземних авіакомпаній, імовірно, використовують літаки Boeing 737 з несправними деталями. І це може загрожувати безпеці людей. Таку заяву зробила Національна рада з безпеки на транспорті США.

Ідеться про кермо напрямку, що у хвості літака, яке урухомлюється педаллю з кабіни пілота.

Про проблему дізналися в лютому цього року після інциденту з літаком американської авіакомпанії. Він стався в штаті Нью-Джерсі в аеропорту «Ньюарк Ліберті» під час приземлення Boeing 737 MAX 8. Тоді педаль управління деякий час не реагувала на натискання. На борту літака ніхто не постраждав.

Національна рада з безпеки на транспорті США також з’ясувала, що два схожі інциденти сталися 2019 року. Літаки належали іноземним операторам.

Регуляторний орган повідомляє, що в експлуатації може бути 271 така несправна деталь. 16 із них можуть бути на літаках, зареєстрованих у США. А до 75 могло потрапити на вторинний ринок.

Відомство випустило попередження, бо багато операторів, які використовують Boeing 737, можуть не знати про можливу несправність.

Водночас компанія «Боїнг» минулого тижня заявила, що ще в серпні поінформувала про проблеми з кермом напрямку. Інших коментарів від неї не було.
Коротке посилання на цю сторінку:

До сорока іноземних авіакомпаній, імовірно, використовують несправні Boeing 737Бджоли жалять лісорубів, охороняючи мангрові ліси КеніїВиверження вулкана Етна на Сицилії приваблює туристівЯк у Франкфурті змагалися водії трамваївЦвіркуни в салаті: сінгапурські ресторани додає до меню комахТуристам і мешканцям Данії прищеплюватимуть екологічні звичкиКолишні казарми жандармерії в центрі Парижа перетворили на доступне житлоПрацівники Samsung у Південній Кореї оголосили триденний страйкСобакам у польській армії нададуть званняНафтові плями зіпсували узбережжя Карибського моря у Венесуелі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: