26.01.2024
Телеканал NTD

На Філіппіни налетів тропічний шторм «Трамі»

На Філіппіни налетів тропічний шторм «Трамі»

На Філіппіни налетів тропічний шторм «Трамі», який тут називають «Крістіна». Повідомляють щонайменше про 26 загиблих. Понад..

Дата завантаження: 2024-10-25

video
play-sharp-fill

На Філіппіни налетів тропічний шторм «Трамі», який тут називають «Крістіна». Повідомляють щонайменше про 26 загиблих. Понад 150 000 осіб мусили залишити свій дім. Такі дані наводить філіппінська влада.

Стихія накрила північно-східне узбережжя країни в четвер. Зливи спричинили масштабні повені та зсуви на головному острові Лусон.

Це провінція Батангас. Тут розбирають завали на місці сходження зсуву.

[житель Філіппін]:

«Я був у паніці. Я шукав свою дитину — вона зникла. Я приїхав сюди й побачив, що всі будинки поховані під багном. Ще двоє мешканців шукали під багном свою сім’ю».

[Кеннет Лукас, рятувальник]:

«Як бачите, ринув не лише потік води, але також багно та величезні валуни, які заважають рятувальним операціям».

Як кажуть метеорологи, шторм рухався на захід через гірський північний регіон Кордильєри до Південнокитайського моря. Максимальна швидкість вітру сягала 95 кілометрів за годину.

У низці районів вода доходила до дахів бунгало.

Десятки тисяч евакуйованих розмістили в спеціальних центрах. Більшість із них — у Біколі.

На Філіппінах зазвичай реєструють у середньому 20 тропічних штормів на рік. Вони часто спричиняють рясні дощі, вітри та смертоносні зсуви.
Коротке посилання на цю сторінку:

На Філіппіни налетів тропічний шторм «Трамі»Кулі зі сміттям із КНДР спричинили пожежі та порушили роботу аеропорту в Південній КореїКраїни світу виділять ВООЗ 700 млн доларівДосягнувши Місяця, Індія звертає свій погляд на СонцеНайвища у світі інфляція в Аргентині впала до дворічного мінімумуІзраїль розширює наземну операцію в ЛіваніКанада накладає 100-відсоткові мита на імпорт китайських електромобілівСмертоносна тиснява в Індії: щонайменше семеро загиблихВикинуті на берег судна та зруйновані будинки: що залишив по собі ураган «Мілтон» у СШАСутички у Великій Британії після потрійного вбивства дітей у Саутпорті тривають
Hide picture

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: