20.07.2024
Телеканал NTD

Шотландія: нова технологія для очищення води

Шотландія: нова технологія для очищення води

Озеро Лох-О в Шотландії приваблює багато охочих відпочити від міської метушні. Але місцеві готелі мають одну..

Дата завантаження: 2024-09-20

video

Озеро Лох-О в Шотландії приваблює багато охочих відпочити від міської метушні. Але місцеві готелі мають одну проблему. Ось така темна вода тече з крана.

[Девід Паркер, власник готелю]:
«Це вода з природного джерела. Такий колір у неї через особливості місцевого ґрунту».

У Шотландії багато торфовищ, тому вода в річках та струмках коричнева. Власник готелю Девід Паркер каже, що даремно витратив десятки тисяч фунтів стерлінгів, намагаючись зробити воду придатною для пиття.

Тепер усе змінилося. Одна шотландська компанія розробила новітню технологію очищення води без фільтрів та хімікатів. Вона створила невеликий пристрій, де вода очищається від бактерій, вірусів, паразитів, а також пестицидів, важких металів та інших забруднювачів.

[Дункан Пітерс, засновник компанії]:

«Ми знайшли спосіб прискорити та здешевити процес очищення. Це означає, що можна досягти найякіснішого очищення води з будь-якого джерела у світі».

Девід Паркер вже встановив такий пристрій у готелі. Раніше він витрачав 12 000 фунтів стерлінгів на рік на воду в пляшках. А тепер нова технологія допомагає йому одержувати 300 літрів чистої води на день.

[Девід Паркер, власник готелю]:
«Це більше стосується іміджу. Чому нам доводиться роздавати людям воду в пляшках у Сполученому Королівстві, яке не належить до країн третього світу?»

Проблеми з водою існують у всій Великій Британії.

[Дункан Пітерс, засновник компанії IF Water]:
«Двадцять дві тисячі об’єктів нерухомості в Шотландії залежать від таких джерел, як колодязі та джерела. У 14% з них виявили кишкову паличку. У Великій Британії налічується 75 000 таких об’єктів нерухомості. А в глобальному масштабі проблема ще серйозніша».

Шотландська компанія сподівається, що її технологію також використовуватимуть у зонах стихійних лих. Це знизить залежність від води в пляшках, на доставляння якої також треба витрачати ресурси. Загалом технологія допоможе позбутися величезної кількості відходів у вигляді пластикових пляшок.
Коротке посилання на цю сторінку:

Шотландія: нова технологія для очищення водиСіан Проктор — астронавт-аматор і перша афроамериканка, яка пілотувала космічний корабельНешкідливе пальне з повітря та води випробовують на болідах «Формули-1»Дівчинка з ПАР знайшла метеорит одразу після його падінняРуїни давньоримської пральні виявили під час будівельних робіт поруч із ВатиканомДо Перу повернулися 33 археологічні експонати, які раніше нелегально вивезлиПлитку без цементу виготовляє єгипетський стартап, щоб очистити природуНеймовірно схожих на людей роботів показали на виставці в ПекініЗграя рідкісних птахів із ватажком-людиною мігрує над ЄвропоюНовий тест зможе передбачати хворобу Паркінсона до появи симптомів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: